Bewust doneren…

De zorg in mijn land is af en toe om gek van te worden. Ik moest mij laatst inschrijven bij de apotheek in mijn dorp en ik kreeg een A4tje om mijn gegevens op in te vullen, zucht. Ik was klaar en toen zei de aardige mevrouw dat er nog een achterkant vol met vragen was, zucht zucht. Na overleg met een van mijn vriendinnen kwamen wij tot een conclusie en een vraag die nodig was geweest bij mijn inschrijving. Geeft u toestemming dat uw dossier van uw oude apotheek naar onze apotheek gaat? Om gek van te worden… Het gaat in mijn land nu weer eens over het donorregister, zucht. Ik draag een geel kaartje bij mij vanaf 1998 met keuze 1 erop. Keuze 1 betekent, u stelt uw organen en weefsels na uw overlijden beschikbaar voor transplantatie. Ik kon kiezen uit 4 opties. Keuze 2 was niet doneren. Keuze 3 was de beslissing aan nabestaanden overlaten. En keuze 4 was de beslissing overlaten aan een specifiek persoon. Ik koos 1, leek mij vrij duidelijk… Er is nu een voorstel om keuze 3 altijd te laten gelden, dus de nabestaanden mogen protesteren. Stel dat mijn familieleden het niet willen en protesteren? Ik ga dan in het ergste geval, met keuze 1, alsnog met organen en al de kist of oven in. Om gek van te worden… Het lijkt mij dan ook beter om op mijn blog aan te geven wat mijn laatste wil gaat worden. Mijn keuze 1 blijft staan, punt. Zonder keuze 3 erbij, punt. En na donatie stel ik mijn lichaam verder ter beschikking aan Elon Reeve Musk ten behoeve van de ruimtevaart, punt. Ik wil dat mijn lichaam de ruimte ingaat zodat ander leven in de ruimte mijn lichaam kan bestuderen. Ik wil dat mijn kist de ruimte ingaat met het nummer van Valensia met Gaia. Duidelijk genoeg toch? Ik heb met tranen in mijn ogen zitten kijken naar de lancering van de Falcon Heavy-raket, echt geweldig. Er is nog zoveel om te onderzoeken op deze aarde en in de ruimte. Ik denk alleen dat ons de tijd op aarde niet gegund gaat worden om mensen naar een andere planeet te gaan brengen, mijn gedachte. Mijn eigen Doomsday Clock staat namelijk al op twee over twaalf…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ydHIp

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>