Waarneem Ing

Het zijn tijden vol veranderingen en ik neem ze stilletjes waar. Ik zag laatst op straat een groepje mannen aan het werk en er liep een vrouw langs. Een van de mannen wilde de fluittoon laten horen en ik zag zijn mond al in de fluitstand gaan. Net op tijd ging er in zijn hoofd een luikje open met de daarin opgeslagen werknemerscursus, de mannelijke fluittoon is vrouwelijk lachgehoon. Of is het hoongelach? Ik mag er misschien in deze tijd geeneens meer grapjes over maken, de enige grappen die nog mogen zijn grappen over mijn eigen persoontje. Iets met zij staat in de hoek stil met de auto en wat heeft zij? In gridstraf. Jezelf helemaal afbranden is helemaal nu. Of voor jezelf opkomen als vrouw? Is ook helemaal nu. Ik blijf gewoon mijzelf, lijkt mij beter… En de mop van er zaten twee katertjes van vier maanden oud bij een Belgische dierenarts en zei de een tegen de ander… deze mop mag ook niet meer. Ik ben trouwens benieuwd hoe ze in België de sterilisatie voor nieuw geboren katjes gaan handhaven, bij succes kunnen wij het gaan overnemen in Nederland. Met de paasdagen hadden wij een gezellige gourmetwalm in huis, de paasvuren elders in het land waren er niets bij… En er staat bij ons nu ergens in het dorp een mast met daarop hoeveel meter ons dorp onder ANP ligt. Tja, ik woon niet voor niets op zolder, daar is door mij over nagedacht. Ik zwem indien nodig zo mijn raam uit met de 6,70 meter onder NAP. Het was hier in huis van de week best grappig. De klok beneden ging opeens rondjes draaien en bleef staan op vijf over twaalf. Waarop ik zei, klopt precies, niets meer aan doen… Mijn ouders begrepen hem niet en ik ben af en toe uitleg geven moe. Zoals bij de meeste dingen is de meest voor de hand liggende logische verklaring vaak de juiste logische verklaring. De batterij was op van de Duitse zendergestuurde klok en pret. Ik ben af en toe ook op in deze tijd, mijn eigen batterij weer opladen lukt gelukkig nog altijd.