Hoe dingen veranderen…

Ik kan soms echt vol verbazing over iets lezen en het dan eens terughalen naar mijn jongere leven en mijn leven in het nu. Ik ging toen ik jonger was vaak op Tienertoer, een paar dagen met de trein en een lol dat wij als vriendinnen hadden onderweg en in het land. Het meest ranzige bed stond volgens mij toen in de omgeving van Heerlen. We hadden zaterdagbaantjes, vakantiebaantjes en goed en slecht rapportengeld en wij konden zo met ons eigen geld op Tienertoer. In het nu is het ook leuk om het land door te crossen met de trein en ik en de andere vriendinnetjes betalen de kaartjes van loon na werken. En we spotten de aanbiedingskaartjes in de winkels om van deze besparing weer eens appeltaart met koffie te nemen op een terras of een zomers Malibulekkersjuutje met een nu nog vrolijk gekleurd plastic rietje. Ik ben eigenlijk een simpele trut waar er duizenden van in een EU doos gaan… Hee dat is toevallig, ik lees net dat wat 18 jarige kinderen gaan reizen met de trein door Europa. De EU stelt geld ter beschikking voor deze kinderen. Nou, veel plezier allemaal op reis door Europa, geniet ervan. In mijn kindertijd was er nog geen EU pot met treinkaartjesgeld, hoe dingen veranderen… En ik denk ook nog wel eens terug aan mijn oude overleden oma die vroeger gewoon naar het verzorgingshuis kon in haar eigen woonplaats. Een oude bekende van mijn moeder moest eerst vijf keer vallen alvorens zij werd opgenomen in een verzorgingshuis. En je moet tegenwoordig eerst ondervoed zijn als oud mensje alvorens urgent te worden. Ik weet nog dat wij vroeger een actie hadden voor ondervoede kinderen in Afrika en de ondervoeding is nu gewoon hier in eigen land. Hoe dingen veranderen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

SiRO

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>