Een katapult schoot mij naar Venlo…

Ik was 5 mei in het Limburgs Museum in Venlo. Van Neanderthaler tot stedeling en ridders, jonkvrouwen en horigen, allemaal te ontdekken in het museum. Het was eigenlijk meer een museum voor kinderen en toch was het best grappig om te zien. In het museum stond een grote oude katapult en ik schaamde mij echt voor mijn eigen fantasieën van wat ik allemaal met deze katapult zou kunnen doen. Ik zag ook nog een helm met een stoel en om mijzelf vrij te waren van meer zondige hersenspinsels op nota bene 5 mei, hoppa snel deze afdeling af in het museum. Er waren gelukkig kerken in Venlo en ik kwam daar weer helemaal tot rust… De St. Martinuskerk was op het einde van WO2 zwaar beschadigd en nu weer een pracht en praal. Ik vond de preekstoel bijzonder en het aardige vrijwillig werkende kerkmeisje kon mij geen antwoord geven op, of de zon later bovenop het dak van deze preekstoel was gemaakt? Ik heb de rest van de dag mijn mond gehouden, leek mij beter en zelf uitzoeken ook. De glas-in-lood ramen waren werkelijk prachtig in de St. Martinuskerk. De Joriskerk was meer mijn kerk, gewoon simpel en volgens mij was deze kerk heel lang geleden nog veel mooier. Ald Weis Hoes, de voormalige Latijnse School was echt prachtig! En de architectuur van het oude stadhuis was bijzonder mooi en dan zo gezellig omgeven door volle terrassen. Het was heel erg druk in Venlo en veel Duitse en Poolse mensen en ik zag ook toeristen met rolkoffers in de stad. Het was een leerzame Bevrijdingsdag en ik liep over het kleurtjes zebrapad terug naar het station voor de reis naar huis met de trein. Dag Venlo!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

cog2en

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>