Zolang de lepel in de hete brijpot staat…

Op 6 mei alweer in de benenwagen en op naar Jan in Zwolle. Het gaat een beetje eng worden, Zwolle is voor mij al aan het voelen als thuiskomen en lol. Wederom een prachtige zonnige dag en lekker samen zitten bijkletsen op een terrasje. We gingen wandelen door Zwolle en Jan kon mij het een en ander vertellen over zijn eigen belevenissen in Zwolle, leuk. We zijn nog naar de expositie in de kerk geweest van De Zwolse Lente. Zwolle in beeld gebracht in de jaren 1945 tot 1976 door een persfotograaf. De mooiste foto was die van een aanrijding tussen een melkkar en een gemotoriseerd voertuig. In die tijd was zoiets nog nieuws, erg leuk. Er was nog iemand uit Zwolle die erg leuk kon vertellen over de foto’s van Zwolle van vroeger…Jan zijn hoofd raakt dan gauw vol en dan is het de hoogste tijd om van kerk naar kroeg te gaan. We hadden het onderweg nog even de verschillen van onze breinen en dat ik een opslagcapaciteit heb voor veel informatie en dat het bij hem al snel vol raakt. Zo is iedereen anders en zolang je een beetje begrip hebt voor elkaar gaat alles goed. En zo kwamen we uit bij De Hete Brij, vooral niet terzake komen in een bruincafé. Een café is om gezellig iets te drinken en het ging dus bij ons aan de stamtafel over Jan Jans en de Kinderen en de rode kater en meer stripboeken. En de olijke Jan ging dus gewoon naar het damestoilet en dan grappen met genderneutraal, ja ja, ophouden graag. We gaan nog niet naar huis nog lange niet nog lange niet werd door mij omgezet naar, ik ga nu naar het station. Ik vond het mooi geweest na een lang weekend rondgelopen te hebben in het Nederlandse land. En Jan, we gaan de volgende keer echt waterfietsen in Zwolle en een betere foto breien… Dag Jan, dag Zwolle!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Zcbxz

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>