Kralingse Plas en groen sap in glas…

Wij gingen afgelopen weekend een rondje wandelen om de Kralingse Plas. Er zaten veel zwanen, ganzen en eenden met mini eendjes, te lief. Ik zei tegen de ganzen  dat zij beter daar konden blijven want dat ze rond Schiphol in de braadpan terecht zouden komen. Iets met de ganzen verzoeken… In Rotterdam voer zondag een tanker tegen een steiger in de Derde Petroleum Haven… Een olieramp voor alle dieren daar in en langs het water. Het maakt dus niet uit waar je leeft in Nederland als gans, zwaan of ander dier, het is overal wat. Ik hoop dat alle dieren weer uit de olie komen. Afijn, het was een mooi gebied daar bij de Kralingseplas met de steigers in het water en de bankjes. Ik ga er misschien op een mooie dag nog wel een keer wandelen en zitten. En heerlijk dat op zondagochtend gewoon de winkeltjes in de buurt open zijn. Nou heerlijk is misschien ietsje overdreven… Dankzij deze winkeltjes ging iemand met liefde een gezond sapje voor mij maken voor het ontbijt… Iets met door het vieze groene gezonde sap heen drinken… De rimpels vlogen gelijk uit mijn gezicht en pret. En ik kom toch niet ondankbaar over als ik zeg dat ik visioenen kreeg van allemaal dansende potjes met geurende zwarte koffie erin? Het was verder erg gezellig in Zuid-Holland, echt waar. Ik sta ergens anders altijd wel te kijken van de hoeveelheid aan woonruimte. Ik ben zelf al zo gewend aan klein wonen. Ik blijf het leuk vinden zo in het land en het is overal anders. Alle oude monumenten hebben hun eigen verhaal, alle mensen die ik op mijn reis ontmoet hebben hun eigen verhaal, alle dieren hebben hun eigen verhaal en ik heb zelf ook mijn eigen verhaal, prachtig.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ecpd

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>