Uit…geest en naar Alkmaar

Afgelopen weekend de zoon van mijn reismattie uitgeleide gedaan op Schiphol. En daar gaat zo’n jong dan naar heel ver weg. Nou, wij gingen ook weer eens op treinreis in eigen land. Van Schiphol door naar Sloterdijk en van Sloterdijk door naar Uitgeest en toen werd er weer eens aan het spoor gewerkt in Nederland, geestig. Met de luxe touringcar verder naar Alkmaar en het was net een schoolreisje en wij reden langs het AFAS Stadion. In Alkmaar was het kermis, een echte kermis en door het centrum heen verspreid stonden de leukste attracties. Er was een heus spookhuis van vroeger met karretjes. Wij in zo’n karretje en de jongen bij de attractie liet een spin naar beneden komen en wij schrokken niet. Wij vroegen hem om het nogmaals te doen en gingen toen gillen… Met de tranen van het lachen in onze ogen kwamen wij na het donkere ritje weer naar buiten. Het spookhuis is zo oud dat de werkelijkheid het spookhuis is geworden, aldus mijn vriendin. Er zijn steeds vaker mensen met messen en rare clowns die andere mensen angst aanjagen en een trauma voor het leven bezorgen. Ik reageerde de afgelopen week naar iemand toe die een bekende had bij een steekpartij, tja het is het nieuwe normaal aan het worden. Het waren misschien harde woorden van mij. Het is natuurlijk niet normaal dat al het geweld het nieuwe normaal aan het worden is, bewust van. Net als de hoeveelheid aan mensen met de plastic tasjes in Alkmaar, lees als dakloos, niet normaal. Nou we waren uit en dus in nog een attractie. Nou in deze attractie verging het lachen ons later echt, iets met breek en dans en er dan gebroken uitrollen. Ik hoorde mijn nek kraken. Zal mijn zorgverzekering fysiotherapie na een kermisbezoek vergoeden? Wij konden weer lachen en het was de hoogste tijd om in de kerk tot rust te komen. De Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en de klim naar de hemel hadden wij op de kermis al gemaakt en dus overbodig. De Waag was echt wonderschoon en het monumentale Stadhuis ook. De mooie huizen met de geveltjes waren prachtig en vooral het huisje waarin ze patat verkochten was natuurlijk helemaal af. Op Het Bolwerk nog een paar kunstwerken bekeken en Eva was Eva. En toen weer terug naar het station en met een nieuwe groep op schoolreisje met de luxe touringcar naar station Uitgeest. Het was een geestig dagje uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

LuTk7P

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>