Eindelijk in Boedapest…

Vandaag poging twee om in Boedapest te komen met de trein. Wij hadden voor de zekerheid eerst kaartjes voor de trein naar Boedapest gekocht en toen nog even rondgelopen bij het mooie station van Wenen. We gingen met de trein naar Hongarije en we rolden na een paar uur in Boedapest Keleti uit de trein. Wat een prachtig oud gebouw Station Keleti! We hadden in een rookvrij hotelletje in Boedapest een geweldige kamer geboekt inclusief bed met kuil en nog veel meer extra dingen. We hadden zelf van de kamer een soort van appartement gemaakt, beter. Er waren een koelkastje en een waterkoker. Het was echt een hilarisch hotelletje en we werden in de ochtend wakker van de schoonmaaksters die bij ons raam op de balustrade hun…rookhoekje hadden en pret. Kortom het was een groot gezellig feest in ons rookvrije hotelletje. We zijn een keer bij het ontbijt gaan kijken en de lekbak van het koffiezetapparaat werd in de vuilnisbak geleegd die ernaast stond en weer onder de koffiezetter gezet en lol. We gingen al het personeel goedendag zeggen omdat zij niets zeiden en op het einde van de week zeiden ze bij de receptie zowaar gedag. We hebben erg gelachen en het was echt erg leuk in het hotelletje, weer eens iets anders. Reizen is aanpassen, bewust van. De munteenheid in Hongarije was nog steeds de forint en af en toe was betalen in euro’s ook mogelijk. Het was vandaag verder bijkomen van de treinreis…

Op de foto staat Station Keleti in Boedapest.