Over de Donau…

De dag begon met een uurtje met de boot over de Donau met fantastisch weer. We zagen vanaf de boot de bruggen van Boedapest en ik vond de Vrijheidsbrug de mooiste van allemaal. We gingen na de boottocht de wijk Leopoldstad helemaal doorlopen. De Sint-Stefanusbasiliek was prachtig en het mozaïek van stenen voor de kerk was eigenlijk nog mooier. We hadden zelf een rugtasje bij ons met eten en drinken en zo bleef de boel betaalbaar. Het was voor het uit eten handig om te kijken waar veel studenten zaten want goedkoop en pret. In de buitenwijken lagen de prijzen ook iets lager. We zagen het Parlementsgebouw eerder vanaf het water en we zagen nu de voorkant van het gebouw met onze wandeltocht. Het was een prachtig gebouw met een plein en ze liepen de wacht voor het gebouw. We hebben verder lekker rondgezworven door de wijk en alle mooie gebouwen bekeken. Ik vroeg aan een mevrouw wie er in Boedapest voor de daklozen zorgde en daar kon zij helaas geen antwoord op geven. Ik zag wel eens mensen iets geven aan de daklozen. Misschien zorgen de inwoners wel een beetje voor deze mensen? Ik zag onder een van de bruggen bij een kerk slaapplaatsen. Een opvallend ding in de wijk Leopoldstad was een protestplek bij een beeld met een fontein waar dagelijks mensen bijeen kwamen voor de vrede. Er waren verder winkels en geen bijzondere winkels, veel grote wereldwijde ketens en souvenirwinkels. Ja, het was een mooie dag vol met mooie gebouwen. We namen na de wandeltocht een drankje met Doritos chips met dipsaus op ons zelfgemaakte terras bij onze kamer. We hebben later nog ergens een hapje op een terras gedaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

tlDF

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>