Dag Boedapest, hallo Amsterdam…

In de vroege ochtend de sleutel afgegeven bij de receptie en wij wensten onszelf een prettige reis toe en vroegen aan onszelf of alles naar wens was geweest en pret. Op het station van Boedapest van onze laatste forint munten een bakkie koffie gekocht en toen hop in de trein naar Wenen. Er was politie in onze trein. We hadden in Wenen bijna drie kwartier om over te stappen op de trein naar Frankfurt en zo kan het ook… Het ging goed en goed en toen kwam Passau… Oorzaak en gevolg en de politie kwam lang in de stilstaande trein en we zagen de minuten wegtikken… Er waren nog wat oorzaakjes op onze reis en ik begrijp nu wel een heleboel dingen beter. We hadden mazzel dat de trein die wij moesten hebben ook vertraging had en door het inlopen van wat tijd van onze trein was het wonder geboren, we haalden onze aansluiting van Frankfurt naar Amsterdam, hoera! Met dank aan de kaarsjes die wij hadden opgestoken in de Sisi kerk, vast. De trein had lekker de vaart erin in Duitsland. En dan is het best apart dat de trein bij Zevenaar het land binnenkomt en met als eerste station Arnhem en dat we in ons land geen politie door de trein zagen lopen? Het was een belevenis met de trein en wij waren het erover eens dat we het geen tweede keer zo doen. Binnen de ring wel en wij bedoelen daarmee, hooguit naar Brussel, Berlijn en Parijs enzovoorts en niet verder. Het nadeel was ook dat het een boemeltrein was met alle stations op de route. Het zou schelen als er een snelle trein zou gaan zonder overstappen van Amsterdam rechtstreeks naar Frankfurt en dan rechtstreeks naar Wenen en dan rechtstreeks naar Boedapest, waarvan akte en pret. Het voordeel van reizen met de trein blijft het mooie uitzicht en dat je niet op het verkeer hoeft te letten. En zo hebben we weer wat opgestoken en we gaan het een volgende keer anders doen met de trein naar het buitenland of we gaan vliegen. Het ligt ook een beetje aan onze eigen koopkrachtplaatjes en pret. Voorlopig zeggen onze koopkrachtplaatjes dat we in Nederland blijven…ook goed…niet klagen… Het was een mooie vakantie en met dank aan mijn reismattie voor haar gezelligheid en haar foto’s.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

0b3w

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>