Wetenschap, lachen is gezond…

Het was het afgelopen weekend het weekend van de wetenschap en wij gingen naar de open dag van European Space Agency of te wel ESA/ESTEC in Noordwijk. Met de bus vanaf Leiden rechtstreeks naar de bestemming en de de OV automaat deed het niet in de bus, later wel trouwens. De opmerking van onze dag werd dan ook… Hoe komen we op Mars als… de OV automaat al niet eens werkt? De achterdeur van de bus ging in Noordwijk niet open en… Hoe komen we op Mars als de achterdeur van een bus al hapert? Voor de ingang lagen betonblokken. Of waren het ingeslagen meteorieten? Nou de lach was bij mij weer helemaal terug. Het was een gezellige open dag van vroeger met echte papieren programmaboekjes en heul veul mensen. Bij de meeste tafels werd uitleg geven in het Nederlands of Engels en er lagen posters, kaarten, pennen en bio plastic tasjes. Het gegraai van de mensen was erg leuk om te zien, tassen vol. Ik dacht even op de huishoudelijke beurs te lopen. Het hoogtepunt waren de paarse biologische afbreekbare ballonnen voor de kinderen. Ik zag aan de andere kant van de duinen kinderen al vrijwillig afval van het strand lopen te prikken, waaronder ballonresten. Ik zag al een zeehond naar mij zwaaien vanuit de zee met een paarse ballon aan een stokje… Afijn, het was een gezellige familiedag en het vervoer met de bus was prima in orde en er was een koffie wagentje en er was genoeg eten en drinken. Het was een leuk kijkje in de Space gebouwen en het testgebouw met de grote deuren was mooi om te zien. Er was een podium buiten en voordat de Italiaanse astronaut zou komen viel het geluid uit en het beeldscherm viel uit. En wij weer…hoe komen we in vredesnaam op Mars als… Er stond ook nog een geparkeerde auto dichtbij het podium en na de grap van dat daar Russische verstoringsapparatuur in de kofferbak zat kon je mij van het lachen bijna naar Jupiter wegdragen. Het was een super leuke lach dag en die was even hard nodig. En verder is het toch zelf dingen ontdekken door mijn sterrenkijker en zelf dingen uitzoeken voor deze hobby. Het is leuk dat ze een open dag organiseren en misschien gaat een van de kleine kinderen die nu nog naar een Space poster boven zijn of haar bed ligt te kijken over een tijd wel naar Mars of een andere planeet. We weten gelukkig niet alles en er is nog genoeg Space om te ontdekken, bewust van. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

l8Z0

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>