De Schijterij in Dordrecht…

Wij waren vandaag met de trein naar het gezellige Dordrecht afgereisd. Na onze spullen voor de nacht gedumpt te hebben, hup richting de Grote Kerk. Tijdens ons eerdere bezoek aan Dordrecht was de kerk dicht en dus nu eerst even binnen kijken. Buiten bij de kerk stond een levende kerststal met echte dieren. Het was kerstmarkt in Dordrecht. Wij kwamen bij de kraampjes na het passeren van een paar legoblokken van beton. Het was echt mooi weer voor de kerstmarkt, koud en dan smaakt de glühwein gewoon beter… Petje af voor de organisatie van de kerstmarkt, wat een geregel allemaal. Wij vinden het leuke van een kerstmarkt het gezwerf op straat en om overal iets te eten en te drinken. Mijn reismattie had een muts nodig en natuurlijk een leuke muts gevonden en hop gelijk op haar hoofd. Bij twee kraampjes verderop was de pinautomaat gestolen, balen zeg. Afijn, lekker gekeken overal en de accordeonist op straat was erg leuk, beetje jammer dat onze valse stemmen erbij klonken met het nummer Last Christmas. En opeens stond daar de leukste man in het leukste kraampje van de kerstmarkt. We zijn later nog even bij hem aan geweest en vanwege de gunfactor zijn humoristische boek gekocht om te lezen op het toilet. Het boek met als naam De Schijterij van Wesley Snels, een topgast. Op vrijdag was de kerstmarkt nog rustig en dus de tijd om met mensen te praten. En toen was het om 20.00 uur de hoogste tijd voor de kerstsamenzang voor het Stadhuis van Dordrecht. Er waren zangboekjes, serveerbladen met chocomel en er was nepsneeuw. Na de officiële opening van de kerstmarkt was het een gezellige boel op het plein. Leuk gedaan mensen! Na de laatste glühwein op naar onze bedden in een heule bijzondere omgeving zonder huisspook en pret. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

rvxw

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>