En daar lag ouder twee…

En daar lag ouder twee… Ja ja ja het is best druk allemaal… Ik heb weer even tijd om te schrijven nu. Ik ging vorige week na mijn werk naar ouder een, mijn moeder en toen was ouder twee, mijn vader daar onwel geworden. Ik schrok mij de tandjes en ik dacht even mijn vader te verliezen daar op de kamer van mijn moeder. Eerst mijn auto thuis opgehaald om vader in naar huis te vervoeren na het bezoek van de dokter en toen een vriendin opgebeld om de fiets van mijn vader weer op te halen bij het revalidatie huis van mijn moeder. Ik zat er even helemaal doorheen. Pa had griep en waarschijnlijk oververmoeid van het rennen naar mijn moeder. Zeg maar nee en dan heb je opeens twee ouders om te verzorgen, tja. Elk nadeel heeft zijn voordeel want na een paar dagen van ziek zijn, mijn vader zag toch ook wel in dat zijn bezoekjes aan mijn moeder iets minder konden worden en pret. Ik ben wel een paar keer heel erg boos geweest om dingen maar het vaasje bij het bed van mijn moeder is heel gebleven. Ja, van andermans spullen blijf je af was mijn opvoeding. En boosheid reageer ik af alleen en niet bij mijn ouders. Ik heb gelukkig lieve vriendinnen om mij heen die even luisteren dan en veel is voor hun ook herkenbaar vanwege de zorg voor de eigen ouders, bewust van elkanders ellende en de zorgknelpunten. En ja, er is dan ook humor en de codes. En ondanks dat iedereen het heul erg goed bedoeld… de tante die maar blijft bellen als je als gezin al de handen vol hebt is dan code rood. En zo is de heule oudere familie in codes omgezet en pret. Het is dan toch wel een voordeel van mijn moderne mobiel en de berichtjes van vriendinnen en vrienden, ik lees ze wanneer het mij uitkomt en ik beantwoord de berichten als het mij uitkomt en iedereen die het begrijpt en pret. En ik hield zondag mijn mobiel op de luidspreker bij mijn moeder zodat zij met mijn vader thuis kon praten en iedereen weer blij, leve de vooruitgang. De toestand van mijn moeder wisselt en ik bekijk het maar per dag en mijn vader is gelukkig nu weer rustig aan op de benen. De rest ligt even stil bij mij, misschien van het weekend weer een paar gezellige ontspannende dingen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

KMcxvG

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>