Ik zit nog niet echt lekker in mijn vakantievel…

In Braga de kathedraal bezocht en de glas-in-loodramen waren erg mooi. De trappen beklommen naar het heiligdom van Bom Jesus do Monte en de natuur was daar erg mooi en de trappen ook weer naar beneden gegaan. In Braga hadden ze vast geleerd van Amsterdam want er stonden grote witte letters met Braga en zonder I ervoor en pret. Ik ging er mee op de foto. In de middag nog naar Guimarães geweest met een kasteel op het programma en het kon mij allemaal nog niet zo bekoren, misschien nog de moeheid van thuis in het lichaam en in de geest? Ik was in de groep de jongste en het is best raar om aan mensen te vragen, wat deed u vroeger voor werk? En zeg maar jij hoor tegen mij, zucht, u bent oud en dus zeg ik vast nog per ongeluk u tegen u en pret. We hadden een goede buschauffeur, heel belangrijk tijdens zo’n rondreis. En de reisleidster was echt heel aardig! De meeste groepsgenoten waren echtparen met pensioen of al heul lang met pensioen… Ik vond het af en toe schattig om te zien hoe twee ouderen hand in hand de heuvel op gingen. Het volgende hotel voor twee nachten was bij Porto en lag naast de snelweg en ik noemde het een afwerkhotel. Het eten was bijzonder in een restaurant in de buurt en we werden ontvangen in een ruimte achter het restaurant en gingen eten onder TL verlichting. Mijn reismattie in Italië begreep heel erg goed dat ik de tweede avond op mijn kamer broodjes gezond bleef eten… Een vreetschuur noemde iemand uit mijn groep het restaurant en pret. Morgen naar Porto.