In Porto over de Douro…

Er waren zo voor de Pasen trouwens veel processies in Portugal. In Porto ook weer letters en nu blauwe letters met Porto en ook zonder I ervoor en ik nam er een foto van… Het hoogtepunt van de dag was de boottocht over de Douro. Het was prachtig weer en boot en water zijn altijd goed. We hebben verder de stad bekeken en er was bij de letters Porto een prachtig stadspark. Ik zocht als ik de kathedralen, kerken, kloosters, oude gebouwen moe was steeds een stadspark uit om lekker te genieten van de mooie natuur. De kathedraal van Oporto was wel bijzonder. Blauwe en witte tegeltjes en echt prachtig allemaal en toch, ik vond de buitenkant van de kathedraal eigenlijk mooier. En ik was eigenlijk best trots op mijzelf dat ik steeds weer op tijd bij de bus was en pret. En zo ondertussen de mensen in mijn reisgroep al en beetje leren kennen en zij komen uit alle hoeken van Nederland, leuk. Er waren mensen uit Zundert en ja ik kom een keer naar jullie bloemencorso. Het is soms best leuk om te zien hoe trots mensen kunnen zijn op waar zij vandaan komen. In zo’n groep is het ook leuk luisteren naar wat zij voor werk deden en hoe het in hun tijd was en waarom de meeste toch wel erg blij waren dat zij nog in de goede tijd konden stoppen met werken, interessante gesprekken. In de groep nog twee dames die nog freelance aan het werk waren en de reisleidster dan en mijn persoontje, de rest hoeft alleen nog maar te genieten. Ik zelf ga straks met een looprek naar mij klanten toe tegen de tijd dat ik iets van pensioen krijg en pret. In Portugal zijn trouwens veel Chinese winkels, zij kopen voor relatief weinig geld een winkel en het hele gezin komt over.