Hee een paashond…

Het was weer even wennen thuis en dan vooral met de hoge prijzen van alles in Nederland. Parkeergeld Schiphol om mij af te halen, hoppa 7 euro. Koffie op Schiphol bijna 9 euro… In Portugal en ook in Italië volgens mijn vriendin, lagen de prijzen stukken lager, tja. Mijn vriendin kon mooi vertellen over het basisinkomen in Italië van 500 euro, het is geen vetpot aldus een inwoner daar, tja. Huur 200 euro, zorgkosten 100 euro en dan de rest nog van het levensonderhoud, tja. En zo hebben alle landen hun eigen sores, bewust van. Ik was de paasdagen in eigen land en natuurlijk mijn oprechte medeleven voor alle mensen die dierbaren zijn verloren bij de aanslagen in Sri Lanka. Ik had zondag een verjaardag en door het mooie landschap op de fiets naar de verjaardag gegaan. Onderweg de ganzen met de kleintjes en de prachtige natuur, het land is mooi in het voorjaar. Gisteren met mijn reismattie naar het strand gegaan om even bij te kletsen en om te genieten van de zomerse temperaturen in april. Het was nog vroeg toen wij op het strand liepen en opeens stonden er een paar mensen naar de zee te kijken en een man wees ons op een zeehond op het strand. Er was iemand met een hond die de hond gelukkig aan de lijn hield en iedereen bewaarde afstand en genoot van de zeehond op het strand. Het zijn van die cadeautjes die de dag al de moeite waard maken dan… Ik heb een foto genomen en de stip bij zee is de zeehond, bijzonder mooi. We hebben lekker op het strand gezeten en een wandeling gemaakt en natuurlijk appeltaart en later bitterballen gegeten op deze mooie dag. Het was voor mij wel goed insmeren want de zon was fel. Op de terugweg even langs de kuikenhof, aldus Amerikanen en pret. Het is een belevenis om het toerisme daar te bekijken en we hebben erg gelachen om alle toeristen op de oranje fietsen en de toeristen in een bollenveld. De kleuren waren prachtig van de velden, bewust van. Het was een mooi en zonnig weekend.