Dag Portugal…

In de ochtend een tour door Lissabon gemaakt met een gids. In de oude straatjes gelopen in de regen en ik heb later droog bij het grafmonument van de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama gestaan. En ik heb weer mooie glas-in-loodramen gezien in Lissabon. Ik zag de bekende tram in het straatbeeld van Lissabon. Zo al met al een aardige stad maar zeker niet mijn stad, te druk en te groot. Ik vond zelf de oud ijzeren lift van meer dan 100 jaar oud het meest bijzondere in deze stad. En natuurlijk de geschiedenis van deze stad met de verwoestende aardbeving in 1755. Nee, het hoogtepunt van deze vakantie was voor mij Aveiro. Ik heb een goede indruk gekregen van het land Portugal en het was voor mij een leuk land om één keer heen te gaan. Morgen weer naar huis en ik vlieg met TAP en dan krijg ik weer zo’n leuk doosje met afbeeldingen van Portugal erop waar lekker eten in zit! Mijn reismattie is al terug uit Italië en zij komt mij morgen ophalen op Schiphol, als verlaat verjaardagscadeau en pret. De volgende keer weer met haar op reis en alles weer zelf regelen en lachen, voor nu was deze vakantie even goed en ik ben er weer wijzer van geworden. Of zoals op het kaartje van mij reisleidster stond… Een reis van duizend mijl, begint met de eerste stap, citaat van Lao-Tse. Dag Portugal… 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ulyA

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>