Gênant, heel erg gênant…

In mijn vakantiehuis ging mijn werk natuurlijk gewoon door en dus elke dag op en neer pendelen met de auto. Het is een rare nieuwe weg zo tussen Uithoorn en de Amstelhoek, de krachten in de auto kloppen gevoelsmatig niet op deze weg, zweef gevoel, het zal wel. Afijn, ik ging even een bakkie doen bij een vriendin en er was bij haar een onkruidfestival. Ik stuurde haar een berichtje dat ik mijn auto nergens kwijt kon, zo druk en heel erg veel pret. Iemand had daar het idee opgevat om met de bewoners het pad onkruidvrij te maken bij de huizen. Mijn vriendin werkt zich de tandjes de heule week en zorgt voor haar stukje en dus voelde zij zich niet geroepen. Je hoeft er niet aan mee te doen, aldus mijn persoontje. Wel een leuke voor de participatie dacht ik, de gemeente hoeft het daar dus niet meer te doen als de bewoners het gezellig samen onderhouden, win win. Mijn eigen vader stuurde nooit flyers naar de buren en deed het onkruidvrij maken gewoon tussen de huizen door omdat de rest aan het werk was en hij toch lekker bezig was, tja tijden veranderen. Ik blijf mij verwonderen dat dingen tegenwoordig een festival, evenement of voor een doel moeten zijn, iets gewoon doen is zeker uit? En nog iets anders… Ik pas op dier en huis en geef planten water en dan komt er een bericht vanaf vakantiefront dat er een pakje komt en of ik even wil opletten. Oké, ik denk dan nog, zeker voor hun vakantie al besteld. Ik was er niet en dus bij de overburen de volgende ochtend voor mijn werk een pakje afgehaald. Dan komt er later weer een bericht, er komt nog een pak van 25 kilo en of ik het wil aannemen. Ja en dan ga ik vragen… Hebben jullie die pakketten besteld voor jullie vakantie? Nee, gewoon op vakantie Ingrid. Het eerste pakketje waren schoenen voor een van de kinderen en de inhoud van het nieuwe pakket hebben wij weer nodig als wij thuis komen. En nee, het is geen nieuwsgierigheid van mij, ik probeer te begrijpen waarom mensen verder gaan met bestellen op vakantie? Mijn eigen brein denkt namelijk, bestellen komt na de vakantie wel weer en begrijpt het gewoon niet en pret. Nou en op zaterdag stond er een man van de post voor de deur met een doos die bijna niet te tillen was, ik vond het gênant, heel erg gênant. Na samen de doos in de gang geschoven te hebben, er zaten nootjes in de doos, 25 kilo! Elke dag een handje nootjes is gezond bij geen allergieën, schijnt… Ik dacht aan de gezondheid van de postbezorger met zijn busje en even opgezocht en ja ze mogen dit gewicht bezorgen. Een doos van 12,5 kilo en nog een doos van 12,5 kilo is toch ook 25 kilo? Het blijft grappig dat iedereen anders doet en denkt, zeker en ik probeer het te begrijpen en faal zoooo af en toe, snik.

One thought on “Gênant, heel erg gênant…

  1. Heei, je bent weer begonnen. Een heel kras stukje. “dat dingen tegenwoordig een festival, evenement of voor een doel moeten zijn, iets gewoon doen is zeker uit?” Volgens mij doen de moderne media rare dingen met mensen, aan de ene kant ben je met de hele wereld verbonden en aan de andere kant moeten mensen steeds meer met toeters en bellen uit hun eigen wereldje gehaald worden. Dat je op je vakantie dingen gaat bestellen… is ook zoiets… kennelijk zit je dan ook nog steeds in dat eigen wereldje…

Comments are closed.