Dag Polen…

Ik was gisteren ziek, kan gebeuren, overgegeven en hoofdpijn. Het was misschien allemaal even teveel en vandaag gelukkig weer fit. We gingen met taxi’s naar Krakau en we begonnen met koffie en taart in de zon, heerlijk. Ik mocht af en toe met ons reisvlaggetje lopen om de groep te begeleiden, was altijd nog eens een wens van mij en pret. En ja, ze hebben gelachen thuis om de foto’s van mij met vlag. In de ochtend een bezoek gebracht aan het Schindler Museum, de voormalige fabriek van Oscar Schindler. Ik heb staan huilen bijna in de laatste ruimte waar allemaal teksten op de muur stonden. Teksten die gingen over mensen helpen in de oorlog. Hij gaf mij een pakje sigaretten en ik kon zo net weer door… Na het museum met een groepje een elektrisch karretje gescoord en de student sprak perfect Engels en huurde een kamer voor 400 euro per maand en ja dan moet je wel erbij werken. We hebben kerken bezocht en later soep in een brood gegeten in een gezellige binnentuin in Krakau. In Krakau dezelfde toestanden als elders bij toeristische bezienswaardigheden in Europa, kaartjes thuis al bestellen en er zit een tijdslot op de kaartjes. Wij hadden nu mazzel want we kwamen nog gewoon spontaan binnen in het museum. In Polen hebben ze nog hun eigen geld, de Zloty en ze houden Europa met wat regels een beetje buiten de deur. Ik had er wel wat begrip voor, als je de geschiedenis van Polen kent en ziet hoe vaak het land overlopen is… Ik bedoel er niets naars mee maar Polen deed mij denken aan het nog rustige Nederland van vroeger, tja. De situatie in mijn eigen land is best zorgelijk nu met huizentekorten en nog heel veel andere dingen, tja. Ik ga morgen weer naar huis en het was een gezellige groep om mee op vakantie te gaan. Dag mooi Polen, bedankt voor de gastvrijheid.

1 gedachte op “Dag Polen…

  1. Goh, ik kijk een weekje (voor mijn gevoel) niet op je blog en je blijkt even heen en terug naar Polen te zijn geweest. Maar ik heb alles gelezen nu, hoor!

Reacties zijn gesloten.