Piramidespel niet doen

Bij toeval kwam er een leuk verhaaltje op mijn weg. Iemand die zich op internet uitgeeft voor een miljonair en een vaag bedrijf heeft, zoekt een woning in de Randstad. De verhuurder werd via de makelaar gewaarschuwd, dat deze persoon in een piramideconstructie met vitaminepreparaten zat. De makelaar adviseerde, om niet met deze persoon in zee te gaan. Grappig, hoe de makelaar de rol van veiligheidshandhaver van de politieagent overneemt. Samen, ha ha!

Maar wees allen gewaarschuwd, dat je altijd eerst even controleert wie je als huurder in je woning laat. Er bestaan speurders die dat zo voor je uitzoeken, kost even wat maar dan heb je ook wat. Mij inhuren voor dit soort dingen is gratis, kan ik weer iets leuks schrijven!

Maar vooral in een tijd waarin de werkeloosheid stijgt en de mensen ten einde raad zijn over de financiĆ«n, is een piramidespel weer een aantrekkelijk ding. Ik heb vroeger eens een presentatie hiervan meegemaakt en ik was toen al ‘not amused’. Laatst sprak ik ook nog iemand, die bij goede vrienden op bezoek ging. Of ze wat schoonmaakproducten wilde kopen bij ze. Haar mond viel open. Ja, ze zaten ook in zo’n piramideconstructie en zaten nu met een hele garage vol met schoonmaakproducten. En ja, achteraf hadden ze er nooit aan moeten beginnen. Er zijn maar een paar mensen die hiervan rijk worden en die zitten meestal aan de top.

Het is toch te zot voor woorden, als je denkt bij een goede vriend een bakkie koffie te komen doen. Zelfs vriendschap kan veranderen in business. Nog even en je komt bij vrienden op bezoek en je kunt bij hen het hele huis gaan schoonmaken. Van de pot gerukt, o nee, die toiletpot is nog niet schoon.

Dus de boodschap van vandaag is ook weer, zelf bewust nadenken voordat je door iemand aangepraat wordt, dat je heel rijk kunt worden met de verkoop van bepaalde producten. De kans bestaat, dat je en al je vrienden kwijt raakt en je met een garage vol met onverkoopbare producten blijft zitten. Iets wat te mooi lijkt om waar te zijn is niet altijd zo.

Op zich is er niet zoveel mis met vitaminepreparaten aan de man brengen in deze tijd. De milde griep waar eerst sprake van was, noemen ze nu de Mexicaanse Griep. (Heel Nederland was zich hier allang bewust van….) Gewoon wat Mexicaanse wraps eten met veel groente erin en je hebt geen vitaminepreparaat meer nodig.

Ik heb zo’n plezier op dit moment! Vorige week zei iemand dat ik de uitstraling van Carry Tefsen had, alleen niet de stem. Ik bracht vrolijkheid, nou ik zal deze uitspraak bewust in mijn zak steken………..

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

M7wMe

Please type the text above: