Telefoon/post/muntfraude en verboden voor vrachtwagens

Ik krijg steeds meer berichtjes binnen, van telefoonfraude en postfraude. Mensen bellen je op en doen zich voor als je provider en willen je adresgegevens controleren. Met plak en knipwerk monteren ze dit weer, om bestellingen te doen op jouw naam. Ook nooit nummers intoetsen of terugbellen. Bij onbekende personen zo snel mogelijk het gesprek beëindigen en zo min mogelijk zeggen. Ook worden er brievenbuspakketjes bezorgd op jouw naam en die worden later door iemand bij je opgehaald. Jij krijgt de rekening van wat er in het pakketje zit. Niet afgeven aan vreemden, maar contact opnemen met de afzender of politie. Nooit tekenen voor een ander, als je een pakketje voor je buren aanneemt. Wees je er bewust van, dat er oplichters actief zijn! Alleen voor je naaste buren die je heel goed kent, kun je pakketjes aannemen waarvoor niet getekend hoeft te worden.

Toch triest voor mensen die al bijna nooit iemand spreken of zien. Je geeft je expres niet op voor het bel-me-niet-register, omdat je nog eens een praatje wilt maken aan de telefoon. Of je neemt expres pakketjes aan, zodat je nog eens een praatje kunt maken met je buren. De eenzame is hier weer de dupe van en dan willen ze de thuiszorg ook nog gaan korten, snik.

Ik kreeg ook nog een tip, dat het muntje van de december mailing van de Postcodeloterij in de winkelwagentjes van een supermarkt past. Zo verdien je dus 0,50 eurocent. Is ook oplichting, maar dan op kleine schaal. Mag niet, maar ik vond hem leuk gevonden.

En dan een klein dorpje met de naam Papenveer in Zuid-Holland. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Vrachtwagen problemen dus. In dit dorp staan ook huizen uit de jaren 50, op veengrond. Best oud voor een huis en behoorlijk tril gevoelig. Bij de ingang via de dijk naar dit dorp en naar deze huizen toe, staat dan ook bewust een bord. Zo’n mooi rond bord met een rode rand eromheen, met een vrachtwagen erin. Verboden voor vrachtwagens!  Maar het mag niet zo zijn. Grote vrachtwagens rijden door het eens zo kindvriendelijke dorp. Ook een bedrijf dat ontheffing had, met de nadruk op had, rijdt vrolijk af en aan door dit dorp. Bewoners zijn druk doende om de rust en veiligheid terug te krijgen, maar nog tevergeefs. Ik ben er zelf eens wezen kijken en hilarische toestanden in de nauwe straatjes. Er zijn ook al leuke filmpjes gemaakt. Moet je even je boodschappen uitladen, uit je auto voor je huis, dan sta je in de weg. En dan staat zo’n vrachtwagen weer stil in het dorp om op jou te wachten. Het lijkt mij niet dat er eerst een kind aangereden moet worden om deze situatie op te lossen? Of dat er een huis in moet storten? Of een meterkast in de brand moet vliegen?

Met de vlam in de pijp, scheur ik door Papenveer.

Met mijn dertig tonnen diesel zorg ik voor druk verkeer.

Met de vlam in de pijp, door dat rustige dorpje heen,

Met in mijn achterhoofd, die huizen daar staan toch op veen.

Met de vlam in de pijp…………

Ik wens alle strijdbare bewoners daar bewust veel succes toe! Samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ORYB

Please type the text above: