2019 was… het beste van alles maken…

De laatste dag van 2019 en mijn laatste blogpost van 2019. Een jaar waarin er heel veel zorg en regelwerk is geweest met betrekking tot mijn moeder. Haar herseninfarct in februari en nu de laatste twee weken van het jaar was het weer helemaal mis. Op 1e kerstdag in het ziekenhuis aan haar bed gezeten en toen ergens op een dijk bij Enkhuizen even staan te genieten van de zon op het water. Toch proberen om het beste van alles te maken, bewust van… De vakantie voor een week afgezegd, het voelde niet goed om van huis te gaan en verder bijna alle leuke plannen in de koelkast gezet tot een volgende keer. Omgaan met teleurstellingen, er zijn belangrijkere dingen nu. Mijn moeder is nu thuis en zij gaat een strijd tegemoet die nog steeds twee kanten op kan gaan, tja. Afijn, zo is het bij iedereen wat in huis. Ik ben nog steeds geen mantelzorgster want ik heb zo’n hekel aan het woord. Gewoon doen. Er waren ook een heleboel leuke dingen in 2019. Ik ben best veel de deur uit geweest, Polen, Portugal en in eigen land. Ik heb geslapen op veel verschillende locaties en onder een dak met illegalen en buitenlandse legale werknemers en weet ik veel met wie nog meer en pret. Ik kan pas echt over iets meepraten als ik het zelf bewust heb ervaren. De man van het jaar was voor mij dan ook de fysiotherapeut die de pijn in mijn schouders van alle verschillende slaapplaatsen met een paar behandelingen kon weghalen. En ook geleerd dat acupunctuur niets voor mij was want ik zat bijna tegen het plafond van een zo’n klein naaldje, kneuzin Inkie. En dan was er de afgelopen maanden mijn nieuwe vriend die de man van het jaar voor volgend jaar kan gaan worden. We hebben volgend jaar een nieuw dak boven ons hoofd dus dan kunnen we elkaar echt leren kennen… . Het was best moeilijk om elkaar beter te leren kennen zonder eigen woningen, de kamertjes relatie en pret. En verder een ode aan mijn “grote zus” en reismattie die er altijd voor mij was en wat hebben we weer gelachen het afgelopen jaar. Ja de andere vriendinnen en andere mensen om mij heen, toch wel het belangrijkste in mijn leven. Bedankt allemaal voor de pret, de leerzame momenten en de steun. Ik wens iedereen een goed en gezond 2020.

One thought on “2019 was… het beste van alles maken…

  1. Hoi hoi, eindelijk weer bij met blog lezen. Ok, misschien hou je niet van het woord mantelzorgen, maar als er ééntje goed in is dan bij jij het wel. Dat wou ik dus even kwijt ;) Verder is acupunctuur natuurlijk quatsch. Als ze er in het verre Oosten al niet over eens zijn waar die energiebanen precies lopen en we ze ook op geen enkele manier kunnen waarnemen, hoe moeten we dat dan serieus nemen? En als je weet dat ze vroeger helemaal niet van die mooie dunne naaldjes als nu konden maken, kun je je voorstellen hoeveel pijn dat toen gedaan moet hebben! Maarja, pijn veroorzaakt ook weer endorfine en dat doet heel veel andere klachten tijdelijk verdwijnen. Daarom toont serieus onderzoek ook aan dat accupunctuur kan werken, maar dat het vrijwel niet uitmaakt waar je prikt. Tot zover acupunctuur. Tot zover uw commentator in Zwolle. Terug naar de studio in Vinkeveen :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

KmXpT

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>