Niet alle rupsen bestrijden…

Strand en zee, heerlijk. Ik zit regelmatig op het strand bij Noordwijk en er zijn periodes dat de eikenprocessierups mij plaagt. Deze rupsen zijn super irritant. Er is vaak als ik op het strand zit nog een andere rups, een rupsvoertuig. Dit voertuig zorgt dat oudere mensen en andere doelgroepen een fantastisch ritje over het strand kunnen maken. De mensen gaan zelfs vanuit de dorpen hier op uitje met de strandrups. Ik spreek deze mensen soms na afloop. Ze vonden het geweldig en misschien de laatste keer dat zij de zee zagen. Een simpele rups die niemand kwaad doet wil men nu wel bestrijden. Het voertuig mag niet meer en ik begrijp dat mensen hier al drie jaar over zitten te kneuzen… Het weer gaat beter worden en ik zie dan vast weer het voertuig met de ouderen op het strand, vast… en dit jaar nog… Nou verder was het gisterenavond weer mis met mijn moeder en de ambulance wilde haar meenemen naar het ziekenhuis. Zij wilde niet en ik had pret later toen ik alleen was… Ik heb de nachtdienst hier in huis gedaan en vanmorgen ging het weer beter met haar. Ik had aan het begin van het jaar al de voorspelling gedaan, halen en brengen jaar en van het een in het ander. De ambulance mensen zijn echt wel mijn favorieten, ik maak altijd verstandige en aardige mensen mee. Beetje jammer dat zij niet kunnen inkijken naar de lab uitslagen van patiënten. En als er mensen in paniek zijn ergens dan ben je toch afhankelijk van wat de familie kan vertellen om een goede inschatting te kunnen maken. En zo rommel ik door en in de middag nog even bij de tandarts geweest en handen schudden werd niet meer gedaan in verband met het coronavirus. En verder valt het mij vooral op dat iedereen doorgaat in Nederland, alsof er weinig aan het handje is en ook gewoon op vakantie gaat.