The show must go on… of toch niet?

De natuur loopt echt zeker een maand voor, echt bijzonder. De kersenbloesem bomen komen al uit, zo mooi. Ik zie vreemd genoeg ook al veel muggen en die horen hier echt nog niet hoor, ga weg! Of zijn ze nooit weggeweest deze winter? Onze overheid kiest voor The show must go on inzake het coronavirus en dan aanpassen toch? En zo waren wij afgelopen weekend naar Queen the Music in Amstelveen. Het was echt heel mooi en volgens mijn reismattie ons laatste uitje voor het coronavirus en ik was het daar mee eens. Ik snap werkelijk waar niet dat we Nederland niet zien als een grote stad en de boel eens even in ruststand doen. Iedereen kent ondertussen wel iemand die getest is of niet getest is en toch ziek is of iets anders onder de leden heeft… kan ook nog. Mijn broer en schone zus kwamen verkouden terug uit het buitenland en ja dan blijf je dus even weg bij onze ouders, liefst een week of drie… Ik ben hier thuis wel voorbereid op het coranavirus voor zover mogelijk. De nuchterheid en humor overheersen, wel zelf bewust blijven nadenken is ook een ding. Ik kan niet alles voorkomen of alles maakbaar maken en ik was mij daar allang bewust van… Zo zitten mensen ook te kneuzen over een komende vakantie van mijn reismattie en mijn persoontje, totaal onbelangrijk. Vakantie is een luxe en de mensen om ons heen zijn belangrijker, zucht. Gewoon een beetje met de dag leven en blij zijn met alles wat wel door kan gaan of iets kleins zoeken thuis om plezier van te beleven, lees een boek of kijk een film… Ik heb hier toevallig twee boeken liggen, Reis naar de einden der aarde van Robert D. Kaplan en Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz, hoe zoek ik ze weer uit… De grootse zorg voor mij op dit moment is mijn werk want ik werk met ouderen van meest 80 plus. Mijn werk verschaft geen mondkapjes of handschoenen en dus zelf maar een beetje doen wat goed is. Een goede leerschool en een evaluatiepunt voor als deze crisis over is, denk ik dan, de inkoop van beschermingsmateriaal voor eigen personeel voor noodsituaties. Nee paniek is nergens goed voor, nadenken en verbeteren kan altijd. En zo rommel ik door…