Brood en spelen in het echt…

Het waren weer een paar bijzondere dagen… Ik was gisteren allang blij dat ik corona vrij het laatste 80 plus werkhuis uit was gekomen en weekend, hoera! Ik had bij de supermarkt nog een paar dingen nodig en tot mijn verbazing was het broodvak leeg. Ik dacht nog, zullen ze een bedrijfsfeestje tot 100 personen hebben en de boel eerder sluiten vandaag? Nee, het was de hamster en prep gekte die had toegeslagen. Ik vernam dat er bij een andere supermarkt al 60 mensen voor de deur stonden voor openingstijd en pret. Ik stond met mijn mandje bij de kassa en mensen met potten vol met doperwten en worteltjes… Ik kreeg er bijna tranen van in mijn ogen.  Zo’n rijk land en dan zo in de paniek, het zegt ook iets over het vertrouwen van de mensen. Ik had de avond na mijn werk nog een tweede baan aan alle ontwikkelingen te volgen en eigenlijk doen de mensen zelf al wat de overheid nog niet doet, de boel dicht sturen. Ik heb echt niemand in mijn omgeving die de ernst van de situatie niet inziet, niemand. En iedereen is optimistisch over de tijd na corona. En een vraagje aan onze koning, wilt u nu terug komen naar Nederland? Het land heeft een hoofd op de televisie nodig met een een empathisch realistisch praatje, bewust van… En er is veel in het nieuws over ouderen die eenzaam worden en geholpen moeten worden, geweldig. Nog een vraag… Kan iemand op de zender NPO eens een oproep doen aan alle ouderen van 80 en 90 plus die gewoon doorgaan? Ik zei tegen een vriendin dat haar kinderen dan mooi boodschappen voor oma konden doen in plaats van school en oma zat gewoon gezellig bij hun aan tafel… Mijn vader wil ook gewoon zelf naar de supermarkt blijven gaan. En ik kan zo nog wel even doorgaan, deze mensen luisteren over het algemeen alleen naar de dokter en naar de NPO en pret. Nou vandaag een nieuw spel hier in huis. Ik ging wat boodschapjes doen en mijn vader verzocht mij om wat witte en bruine bolletjes mee te nemen, hij was ze vergeten. Start de tijd en zoek in de supermarkt in de middag een zak witte en bruine bolletjes. Kansloos, echt alles was leeg. Denk na Ing, denk na en zat er niet nog een bakker ergens daar? Ja en daar lagen nog bolletjes en dat alles binnen de gestelde speeltijd van een uur! Ik zag bij de drogist nog een leeg schap paracetamol en andere dingen en misschien een leuke opdracht voor morgen met ons nieuwe spel van zoek het product binnen een uur. Ja we maken er nog maar het beste van voor zolang het nog kan.