Van een verjaardag kun je alles maken…

Verjaardag in coronatijd. Het draaiboek van plan A in de vuilnisbak. Het draaiboek van plan B in de vuilnisbak. En er was toen gelukkig nog een draaiboek van plan C, wel uitvoerbaar en pret. Ik ging naar mijn reismattie en grote zus toe en haar kinderen om de dag door te brengen in de regio, hetzelfde kerngetal van telefoonnummer is voor mij altijd in de regio en pret. Ik kreeg in de ochtend al de leukste gezongen spraakberichten van heule gezinnen want iedereen thuis aan de ontbijttafel en niet op werk of school. Ik kwam binnen en de verjaardagspolonaise gelopen op muziek door de huiskamer met anderhalve meter afstand tussen ons in, erg leuk. Verjaardagszoenen, nu even niet. De jongens hadden een leuk Wuhan tasje gemaakt met daarin een foto van mijzelf met mondkapje op in een lijst met leuke teksten. Ik werd mij gelijk bewust van de risico’s van het foto’s delen en pret. Studenten en dus een budget cadeautasje met blikjes cola en chips erin. Ja, de rekening voor het nieuwe studiejaar ligt gewoon weer in september op de mat dus alle begrip… En hoe blijf je de studentenkamer betalen kwam ook nog voorbij. Nou ze zijn slim genoeg om daar een oplossing voor te gaan vinden en ze zijn niet te beroerd om te werken naast hun studie. Het valt voor de jongeren niet mee allemaal en het moeilijkste is dat het sociale leven op zijn gat ligt. Het contact met mensen zowel in de studie met samenwerkopdrachten als buiten de studie is toch wel een ding. We zijn tenslotte mensen en geen robots. Ik kreeg van grote zus ook een geweldige fotocollagekaart en een klein pakje. Tot mijn grote vreugde zat er een sleutelhanger van LEGO in voor leeftijd 6+ en pret. Het poppetje had het hoofd van the joker en een ledlampje. Mijn mooiste verjaardagscadeau en pret. In de middag met haar een wandeling gemaakt en heel veel meerkoeten met kleintjes gezien en wat ganzen hebben ook al kleintjes. Het is half april en de pinksterbloemen stonden er al, huh? De natuur loopt wel heel erg voor, bewust van. Ik verwacht zelf meer droogte dus we kunnen onze lol nog op dit jaar, denk ik. Er zal vast wel een droogteplan zijn voor ons land wat bijtijds uit de kast getrokken kan worden. Na bijna drie uur wandelen met zijn allen gebakjes gegeten en in de avond gezellig gegeten met zijn viertjes. Het was ook erg lekker om even van eigen huis en zorg weg te zijn, soort van mini vakantie, bewust van. Bedankt voor de leuke warme verjaardag die jullie mij gaven! En alle andere mensen bedankt voor de lieve berichten en kaarten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

qjiYD

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>