Paaspandemie hoogtepunten…

Paasweekend in coronatijd. Mijn broer en schone zus waren even op meer dan gepaste afstand bij mijn ouders in de tuin geweest afgelopen zaterdag. Een streng protocol, aldus mijn broer en ja en pret. Het stel was niet getest maar mijn broer had waarschijnlijk corona, waarschijnlijk opgelopen op vakantie. Hij is nu na een maand klachtenvrij. Ik ken meer mensen die waarschijnlijk corona hadden en niet zijn getest. Waarschijnlijk, mooi woord want zonder testen…niemand die het zeker weet. En ik hoor ook van mensen die na een ziekenhuisopname weer thuis zijn nu, gelukkig. Ik ben wel blij dat mijn ouders hier thuis verblijven want de verhalen vanuit de verpleeghuizen zijn schrijnend. Het valt hier thuis niet mee met de verzorging van mijn moeder maar ik zie haar en mijn vader tenminste nog en andere kinderen zien hun ouders gewoon niet, heel erg, bewust van. Iedereen heeft zijn eigen dingen om mee om te gaan met deze pandemie. Ik ben van mening dat het virus er eind vorig jaar al was en ook dat de boel hier in Nederland voor de carnaval en voorjaarsvakantie al op slot had gemoeten. Achteraf een koe… En het is verder de vraag in hoeverre alle landen voor zich hun economie naar de afgrond laten gaan of wat ze het nieuwe normaal in hun land vinden, alvorens de maatregelen te versoepelen… Het is niet alleen de vraag, hoeveel doden kan een land aan, het is ook de vraag, hoeveel kunnen mensen straks aan in een land waarin de levensstandaard minder of nul is geworden? En ik kwam vorige week drie voor mij bekende ouderen van 75 plus tegen op de fiets, strak achter elkaar en pret. En toch, ik vraag mij dan wel af, laat je mensen helemaal niet bewegen dan worden ze stram of krijgen juist hartklachten? Ik denk dat ophokken juist averechts kan werken, maar wie ben ik. Het is kiezen uit twee kwaden, bewust van… En zoals een vriendin zegt en wat ouderen van 80 plus zelf ook, dan gaan we dood aan eenzaamheid, ook weer wat voor te zeggen, bewust van… En ik zou ook wel eens willen weten in hoeverre de centrale afzuiging of airco meedraagt aan de verspreiding, eigenlijk alles wat lucht binnen verplaatst binnen tot aan de stofzuiger aan toe? Tja, ik heb afgelopen zaterdag alleen even een bloemetje gebracht naar een vriendin op gepaste afstand bij de voordeur voor haar verjaardag inclusief zwaaimoment en ik ben verder thuis gebleven het paasweekend. Ik heb mijn ouders het concert van Andrea Bocelli laten zien, echt prachtig en ik had twee paashazen van chocolade voor mijn ouders gekocht en dat waren de paaspandemie hoogtepunten wel van het weekend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

72cX

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>