Het middenstrand…

Het was een mooi lang pinksterweekend aan zee. Ik ging op de mooiste zonnige dag voor het eerst samen met mijn vriend naar het strand om te zonnen. Strandlakens mee en ik volgde hem waar hij wilde liggen. Hij koos dus voor het liggen vlakbij een strandclub met muziek en op een vol stuk strand. Ik had heel erg veel pret want ik ga zelf altijd naar een rustig strand, boekje mee en zeker geen lawaai om mij heen. Ik zei dat ook tegen hem en toen wilde hij weg. Nee, nee, het is ook wel eens goed voor mij om in een andere omgeving te zitten, verruimt mijn blik weer eens… En zo leer je elkaar ook beter kennen. Ik keek wat om mij heen en zag nog net de zee tussen alle mensen door. Een vrouw ging de luier van haar baby verschonen voor ons… Ik zag dat goudkleurige tassen en dunne sigaretjes roken de strandtrends van dit jaar zijn… Ik hoorde van alle kanten muziek en mensen praten… Mijn boek wilde niet eens uit mijn tas, hoe lief ik het ook aan mijn boek vroeg en pret. Ik vond het wel leuk om te zien hoe iedereen aan het genieten was en dat de jeugd elkaar weer had gevonden op het strand. Ik lag even op mijn strandlaken achterover toen ik een soort van blaffende hoest achter mij hoorde. Het was dus een hond en zij doet niets hoor, zei het net aangekomen stel tegen ons… Ik vond het het heul erg knap van mij dat ik het bijna anderhalf uur had volgehouden op dit stukje strand maar ik was er echt helemaal klaar mee. We zijn een stuk gaan wandelen en zijn bij een iets rustiger stuk strand gaan liggen en pret. De middenweg in een relatie zeg maar. Voor hem nog iets te rustig en voor mij nog iets te druk, het middenstrand en pret. We zijn ook nog op een andere dag naar Katwijk aan Zee gefietst en daar was iets meer ruimte op het strand. Ik heb het weekend nog mooie foto’s gemaakt van de ondergaande zon in de zee. Ja, het was een leuk weekend. En dan maandag 1 juni… Wij liepen net voor 12.00 over de boulevard en er zaten al mensen te wachten op een terras en op hun horloge te kijken. Bij een strandtent stonden al mensen te wachten in een rij. Hoera en toen was het zover, de langverwachte opening van de terrassen na jaren van sluiting, o nee het waren pas drie maanden en pret. Er zijn dan wat media met een heus liveblog. Ik zou ook graag een liveblog zien komende week van de rijen bij de Voedselbanken in Nederland, gewoon om ook eens andere rijen te laten zien. Afijn, ik ben blij voor de ondernemers dat de boel weer open mag. Ik hoop wel dat de reservering er binnenkort afgaat. En wij vinden af en toe een terrasje doen allebei gelukkig wel leuk. Ik vond het meest opvallende dat er gelijk drie keer mensen van het strand kwamen vragen of ze naar het toilet mochten van de strandtent. Er werd doorverwezen naar het openbare toilet. Ik vond het terecht want de boel schoonhouden voor de gasten is al een klus met de regels van nu voor de horeca. Ik zag bij een andere strandtent dat het wel kon met een toilet aan de buitenklant van het terras,dus een gunstige ligging en de kosten waren een euro voor een keer toilet. Ik haal de aanschafkosten voor mijn eigen plasfles er dik uit dit jaar, zo te zien en pret.