Hee een berg…

En zo gaat alles door. En ken je die mop van mijn moeder in de hospice die zou overlijden? Nou ze kwam niet te overlijden en pret. Mag ik daar grappen over maken? Zeker, zonder humor is het leven geen leven. Afijn, zij ligt nu ergens anders en het thuisfront bekijkt het per dag, beter. De coronamaatregelen zijn om gek van te worden overal en het is ook overal anders. En zo gaat alles door en na een intensieve tijd eindelijk even tijd om zelf weer de hort op te gaan. Ik was het afgelopen weekend voor het eerst weer een nachtje weg in eigen land, luxe. En zelfs in eigen land is de vakantie al heul anders. In het hotel werd de sleutel van de kamer met een doekje schoongemaakt bij de receptie en toen pas aan mij gegeven en pret. Ik had het gevoel in een bezemkast te slapen op de hotelkamer en ik kreeg gelijk heimwee naar mijn zolderkamer met ramen. En verder was het ontbijt per tafel en op een etagère in plaats van een lopend buffet, zonde van al het voedsel wat je dan niet gebruikt, dacht ik. Het was mooi weer en het was alleen binnen slapen en de rest kon gelukkig allemaal buiten. Het eten was prima, echt genieten. Op de rekening van het heerlijke buiten uit eten stond een coronatoeslag van 0,75 euro per persoon en pret. De Utrechtse Heuvelrug en er waren best wel veel bomen. Ik vind een dagje bos leuk, bergen en vooral water passen meer bij mij. Hee een berg in de bossen, verhip. De Pyramide van Austerlitz uit de tijd van Napoleon. En een wandeling gemaakt naar Slot Zeist waarvan ik de tuin om het slot heen het mooiste vond met alle kunstwerken. Iemand vertelde dat bomen aan beide kanten van de weg vroeger rijkdom was en je volgt de bomen en dan kom je bij het slot, aardige mensen in Zeist. En verder veel dieren gezien in Zeist, een mooi groot hertenkamp met allemaal kleine hertjes en naar de ezelsopvang geweest. De ezelopvang was erg leuk en de vrijwilligster kon mooi vertellen over de ezels en goed dat ze opgevangen worden daar. Op zondag naar iets wat al een tijdje op mijn lijstje stond, het Nationaal Militair Museum in Soesterberg, de geschiedenis van de krijgsmacht. Er was bijna niemand zo vroeg in de ochtend en alle tijd om de boel rustig te bekijken. De komende week weer verder op pad.

1 gedachte op “Hee een berg…

  1. “Op de rekening van het heerlijke buiten uit eten stond een coronatoeslag van 0,75 euro per persoon en pret.” Ik viel inderdaad nog nèt niet van mijn stoel 🙂

Reacties zijn gesloten.