Klop klop, wie is daar?

De afgelopen twee dagen een beetje door Twente gereden en gelopen. We zijn naar het Openluchtmuseum geweest in Ootmarsum en daar was het filmpje van hoe er vroeger papier werd gemaakt voor ons het hoogtepunt. We zijn in Oldenzaal geweest en in de St.- Plechelmus en het mooiste was de St.-Pancratiusbasiliek in Tubbergen met de gebrandschilderde ramen. En we kwamen tijdens het wandelen overal verrassende leuke dingen tegen onderweg. We lazen de geschiedenis meestal van de dorpen en steden en zo rolden wij echt van het lachen de auto uit in Borne. Wij lazen over de klopjes, ongehuwde vrome vrouwen die vroeger in de klopjeswoningen woonden in Borne. Klop, klop, wie is daar? Het is de klopjesvrouw… We hadden Knock Knock Who’s There? een liedje van Mary Hopkin en Bob Dylan met Knockin On Heaven’s Door aan de klopjesvrouwen gekoppeld en wat een pret in Borne. We hebben een deel van de Sagenlandroute gedaan en in Vasse van watermolen Bels naar watermolen Frans gelopen. Het Stift bij Weerselo met de schattige kleine kerk, ook leuk. We zijn na twee nachten verder getrokken naar een ander verblijf en wat een vriendelijk personeel bij Fletcher Hotel Dinkeloord in Beuningen. We hebben het daar erg naar onze zin gehad en natuurlijk de geschiedenis van de Fletcher keten eens even doorgenomen bij onze borrel. We schoten natuurlijk weer door en toverden de leukste slogans uit onze zomerjurkjes… Zon, wind of regen, een Fletcher Hotel kom je altijd tegen. Of, tijdens vakantie door je man uit de auto gezet? Er is altijd in de buurt een Fletcher Hotel met bed. We zijn nog even naar de dichte supermarkt gereden in Noord Deurningen die dicht moest door de corona handhaving regels en een medewerkster buiten vertelde ons dat zij met beveiliging morgen weer open mochten. Het is best bizar hoor op vakantie in coronatijd. Bij de meeste horeca lagen er lijsten bij binnenkomst waarop je naam en telefoonnummer moest of mocht neerschrijven, ook voor het terras. En we werden gek van de wespen overal en ze zijn volgens mij heul agressief dit jaar. Van die dingen, van die dingen zou Jan in Zwolle zeggen…