Even weg in coronatijd…

En vandaag weer voor vier dagen op pad in eigen land met mijn reismattie. We konden niets naar onze zin vinden van de voucher dus dan maar andere aanbiedingen scoren. De reis ging eerst naar onze allerliefste Jan in Zwolle want daar waren we door de corona al een tijdje niet meer geweest. Jan redt het gelukkig wel met zijn muziek en de tuin maar was wel heel erg blij om weer mensen te zien en zeker deze twee spoken… Het was gezellig koffie drinken in de tuin en bijpraten en we hebben nog een lekker broodje gegeten in Holtenbroek. En toen ging de reis verder naar Twente! Een rondje rondom de omgeving van Ootmarsum was ons doel. We kregen de sleutel van onze kamer en tot onze grote verrassing stonden er al spullen van andere mensen op deze kamer. Ze hielden van lezen want er lagen Nederlandstalige boeken op de nachtkastjes, er stond nagellak op tafel en er hing een vrouwenjasje en er stond een versleten aktetas. Wij deden de gok op een ouder stel , man en vrouw en Nederlanders en heul veul pret. We zijn de kamer maar snel uitgegaan en nadat we de juiste sleutel van een nog niet bewoonde kamer hadden gekregen waren wij blij en moe van het lachen. Het meest opvallende was dat er stoffen washandjes op onze kamer hingen bij de handdoeken, nog nooit meegemaakt. Afijn warm weer en een leuk terras met allemaal oudere mensen en het feest was compleet. Zeg maar, de corona doelgroep waar wij eerst voor binnen bleven zat bij ons in Twente. Na even in Ootmarsum te zijn geweest toch even aan een jonge ober gevraagd of er wel iets voor de jeugd was daar… Hij stelde ons gerust, het dorp had nog meer jongeren en ze konden zich vermaken, een zucht van opluchting voor ons. Wij gingen dan ook rustig slapen in Twente…