Jaren van werken…

Het is alweer september en het weer is weer normaal, hoera! Ik ben lekker aan het rommelen en met wat mensen gezellig uit eten geweest en koffie gedronken. Ik sla soms stijl achterover van wat er allemaal op tafel komt. Ik heb leuke bruiloftsfoto’s gezien van een echtpaar met alleen familieleden, totaal 8 personen. En het feestje 50 geworden van een vriendin ging niet door en werd omgezet in kleine groepjes koffie drinken en uit eten gaan. Een andere vriendin trouwt binnenkort en hun feest is alleen in het gemeentehuis met een paar mensen en in 2021 hebben we een feest als de omstandigheden beter zijn. De meeste mensen in mijn omgeving willen gewoon niet op hun geweten hebben dat andere mensen ziek van een door hun gegeven feestje komen. En voor de rest gaat iedereen eigenlijk weer gewoon zijn gang en ik ook. Het is ook moeilijk als je altijd in het najaar snottert en dan opeens verdacht bent… Het is nu meer zoiets van, testen we of testen we niet? En vier dagen wachten op testen en drie dagen op de uitslag en je zit al en week binnen en pret, ja ja niet overal en pret. En op vakantie in eigen land en dan even op en neer naar de eigen teststraat thuis moeten is ook vette pret… De bestaande andere ziektebeelden worden ook weer besproken gelukkig en de corona verdwijnt een beetje naar de achtergrond en daar zijn de IC corona opnames ook goed genoeg voor nu, gelukkig. Er zijn andere dingen om over te verbazen zoals Reiswerk Pensioenen. Zij gaan over naar Pensioenfonds PGB en die zijn rijker en pret. Een verlaging doorvoeren op mijn pensioenrechten dus, eerlijk want anders hebben de mensen die al bij PGB zitten last van mijn lagere dekkingsgraad… En dan staat er ook nog vrolijk dat de pensioenleeftijd van 67 naar 68 jaar gaat… We hebben de stukken even doorgenomen en buiten wat andere meningen over deze kwestie was toch echt de uitkomst dat wij met 68 jaar al lekker op ons gat zitten na jaaaaaarrrrreeeen van werken van jongs af aan of in het ergste geval onder een brug slapen. En ja misschien nog een mini baantje als de gezondheid het toelaat en dan alleen omdat het leuk is. Van die dingen, van die dingen…