Wonderlijk allemaal…

Wonderlijke tijd achter de rug, zeker. Een paar mensen dicht om mij heen gaat het even iets minder goed en ik zoek het dan maar in de kleine dingen die ik dan wel kan doen, bewust van… En voor de een zijn dat muziek dvd’s regelen en voor de ander gewoon een leuk dagje mee uit nemen en ga zo maar door. In deze voor mij wonderlijke tijd mis ik zelf ook een back up af en toe, afbakenen en gewoon doorgaan helpen en er is gelukkig altijd de zee… Ik was weer een paar dagen aan zee en ik geniet dan van de kleine dingen, een soort van Braziliaanse trommelband was echt fantastisch! En aan zee stond een schilder die een mooi schilderij aan het maken was, PleinAirPainting en ik noemde het gewoon buiten schilderen en pret. Een aardige man en mooie schilderijen en een leuke blogger. Het meest indrukwekkende was een bezoek aan Museum Engelandvaarders in Noordwijk aan Zee. Het morsecode apparaat was leuk om te bedienen en ik denk met een koptelefoon op dat de juiste tonen verzenden niet zo moeilijk is, goed luisteren. Ik lach om niet te huilen, Max Tailleur. De man verloor zijn hele familie maar bedacht na de oorlog 50.000 moppen om andere mensen te laten lachen. Ik heb daar dan grote bewondering voor. De teksten die mensen konden ophangen waren ook mooi en er hingen zelfs kaartjes over de het niet vrij voelen in deze coronatijd. De mooiste was van ene Bert, je weet pas wat vrijheid is als je het kwijt bent. Ik ben zelf blij dat er weer wat dingen bezocht kunnen worden. Ik heb onlangs ook nog boven en buiten in de vuurtoren van Noordwijk aan Zee gestaan en wat een mooi uitzicht daar zeg! Het zijn allemaal betaalbare uitjes. Er valt genoeg te ontdekken en te bezoeken in deze buurt, geschiedenis genoeg, bewust van