Het is moeilijk, ik doe mijn best…

Het is moeilijk en ik doe mijn best, eigenlijk het enige om te benoemen voor mijzelf in deze coronatijd. Waar zal ik beginnen met schrijven, nou gewoon maar bij wat er in mij opkomtā€¦ Ik was een kleine week weg met mijn vriend, het laatste verjaardagscadeau nog voor mijn verjaardag afgelopen april en nu zijn de cadeautjes op en pret. Het weer was fantastisch de afgelopen week en ik lag lekker in mijn slaapzak op een klein bedje onder de sterrenhemel op de Veluwe. In de ochtend wakker worden van de kou en dan als de wiedeweerga mijn armen in mijn slaapzak doen, heerlijk. Mijn grootste vriend tijdens de vakantie, mijn slaapzak en pret. Ik volgde natuurlijk het nieuws op vakantie en ik dacht, waarom zeggen mensen niet gewoon dat het moeilijk is en dat zij hun best doen? We gingen een dagje naar de zoogdieren in het Dolfinarium in Harderwijk. Na een tijdje onder de bomen verlang ik altijd naar water en het was prachtig bij het strandje aan het Veluwemeer. In het Dolfinarium deden de mensen ook hun best en er waren duidelijke looproutes en borden. Ik stond buiten oogcontact te maken met een dolfijn in het water achter zo’n dranghek en op afstand van andere mensen. Er kwam opeens naast mij een vader met een kind staan en aan mijn andere kant een moeder met een kind, ze spraken een taal die ik niet machtig was. Ik ben een ruime meter naar achteren gestapt en ik dacht, het is moeilijk en ik doe mijn best. Ik dacht ook nog, goed dat ik niet in de politiek zit want iemand maakt een foto van mij met deze mensen naast mij achter het dranghek en ik moet excuses maken en pret. Deze mensen waren zich totaal onbewust van hun eigen gedrag en ik heb het zelf ook wel eens dat ik in mijn enthousiasme even te dicht bij iemand in de buurt kom, het is moeilijk en ik doe mijn best en pret. Ik neig zelf wel weer naar het mondkapje op voor binnen net als in Duitsland, als we daarmee alles weer enigszins normaal kunnen krijgen voor in het voorjaar dan zij het zo en ik wil mijn ouders zeker geen corona doorgeven als het even kan. Het is moeilijk allemaal en ik doe mijn best…