Geen lollige uitjes…

Er is niets lolligs aan de uitjes van mijn moeder door het land. Je komt nog wel eens ergens, dan dit ziekenhuis, dan dat ziekenhuis, dan een hospice tussendoor en dan weer een revalidatie afdeling en dan bij gebrek aan verzorgingshuis, want lange wachtlijsten, weer naar een tussenoplossing ergens anders in het land en hopen dat ze dan niet dood gaat voordat ze in het gewenste verzorgingshuis komt, nee niets lolligs aan, voor haar niet en voor het gezin niet. En ik ken mijn geschiedenis en dus ook de zorg geschiedenis van Nederland en het was ook al zo voor de coronatijd, bewust van. En zoals bijna al het personeel in de zorg ook zegt, ze hadden nooit de bejaardenhuizen moeten afschaffen. En er is ook groepsvorming in de zorg, net winkelketens maar dan in de zorg, een hoofdkantoor met zorgvestigingen. Nog even en ik zet mijn moeder in een winkelwagentje en ik ga met de zelfscan winkelen binnen alle  zorggroepen, kijk das nou wel een lollig uitje… Je doet er niet meer toe als je oud bent en niet meer mee kan, ik zie het aan alle kanten om mij heen. Mijn vader kan ook soms erg boos worden van bijvoorbeeld een cadeaubon op milieuvriendelijke producten via het internet. Het gevoel van niet meer mee kunnen doen en er niet meer toe doen is best erg, lijkt mij. En als kind heb je de handen al vol aan andere dingen die urgenter zijn om te regelen en allerlei inlog dingen aanmaken voor dingen die niet urgent zijn vallen dan toch echt af. Ik ben heel blij dat ik zelf niet zo oud ga worden, bewust van… Het maakt het ook moeilijk voor mij af en toe omdat ik zelf meestal een andere visie heb op dingen en het zelf anders zou doen maar oudere mensen verander je niet meer en het enige nuttige is om mij dan te verplaatsten in wat zij willen en dat dan zo goed mogelijk proberen te regelen in het voor hun heul andere nu, tja. Het valt mij wel op dat de meeste mensen in de zorg hun uiterste best doen en eigenlijk allemaal zitten te wachten op verandering zodat de zorg weer menselijk gaat worden. En meer personeel aan de bedden en minder onnodig papierwerk. Nou genoeg zitten zeuren hier, ik ga nog even schrijven over mijn wel lollige uitjes van de afgelopen weken.

1 gedachte op “Geen lollige uitjes…

  1. *knikt instemmend* Ze hadden de bejaardenhuizen nooit moeten afschaffen. Ze haddden de psychiatrisch inrichtingen (in de duinen) moeten houden en sowieso nooooit op de geestelijke gezondheidszorg moeten bezuinigen.. Ze hadden de marktwerking uit de gezondheidszorg weg moeten houden, etc, etc … 🙁 Domheid wordt altijd achteraf geconstateerd… 🙁

Reacties zijn gesloten.