Kippen in lockdown…

Ik ben mij er bewust van dat alle mensen hun eigen verhaal hebben, in welke tijd dan ook. In het nu, de coronatijd is er nog meer leed, dierenleed. De vogelgriep is in het land en er is een landelijke ophokplicht voor alle kippen, eenden, kalkoenen en ander pluimvee. En toen ging er toch even iets door mijn brein heen… De kippen en andere dieren zitten dus in een lockdown en het besluit werd binnen een week genomen? Er waren dus geen vogelgriep barometers? De kip mocht dus niet eerst anderhalve meter afstand houden met de hanen met een boa jasje aan die hun gedrag gingen handhaven? Er was geen kalkoen die met een protestbordje naar het Museumplein ging met de tekst erop, ik wil niet in lockdown want met kerst verwacht  de poelier mij? Er was geen eend die voorstelde om eerst een mondkapje uit te gaan proberen en pootjes en snavels te gaan wassen? Geen parelhoen te vinden die dacht, we gaan eens lekker winkelen met het gezin op de boulevard? Er was geen gans die dacht, nou ik vlieg over een oranje zone en laat ik eens lekker even heen en weer vliegen naar een rode zone en dan wat andere ganzen meenemen en naar een gele zone vliegen en dan zien we het allemaal wel? Er was geen slachtduif die dacht ik ga lekker de kroeg in met mijn vrienden? Nee, zonder protest ging al het pluimvee in de lockdown. Ik vroeg mij af waarom? Nou zei zeiden alle kippen, eenden en kalkoenen tegen mij, wij hebben een sterk stel leiders, onze boer en boerin en boven hen staan nog veul meer mensen maar daar hebben wij in principe niets mee te maken. De boer en boerin zeggen dat als wij nu even in de lockdown gaan dat de schade dan misschien nog te overzien is en er voordat wij naar de slacht gaan er nog een tijdje buiten gefeest kan worden. Zij willen niet dat wij ziek worden en natuurlijk ook een geldkwestie maar daar zijn het mensen voor, wij dieren zijn niet zo. Raar hè dat ik dit allemaal door zo door mijn brein heen ging?