Vreselijk…

En wat was er nog meer de afgelopen week. Een stukje geschiedenis natuurlijk met de nieuwe 46e president van de VS. En verder dat er toestemmingsformulieren kwamen voor twee verschillende vaccins om mijn oude moeder mee in te enten die al pas corona heeft gehad. Er ging veel door mijn hoofd heen en waaronder de gedachte van een muntje opgooien en dan kop of munt en pret. En nog een stukje geschiedenis want een demissionair kabinet besloot tot een avondklok in Nederland. Ik ben tegen het inzetten van een avondklok als corona bestrijdingsmiddel. Het kan aan mij liggen, ik heb ook met zoveel mensen gesproken met hun verhalen over WOII dat ik de avondklok als een verlies van vrijheid zie in negatieve zin. Er waren al weinig mensen op straat in de avond vanwege winter en alles dicht. En nu zijn er zelfs meer mensen op straat door de avondklok want er zijn rellen uitgebroken in Nederland. Een stukje geschiedenis wordt weer geschreven met het plunderen van winkels en het aanvallen van hulpverleners en andere mensen. Het geweld is niet goed te praten, iedereen is wel op de een of de andere manier gedupeerd door corona en nu komt er weer iets negatiefs bij voor mensen. Dan ben je politieman en je vrouw ligt ergens te herstellen van corona, je kinderen zitten thuis van school en dan sta je in de avond op straat vanwege gewoon een beroep omdat er eten op de plank moet komen en gooien onbekenden ook nog een keer stenen naar je hoofd. Vreselijk, bewust van… Iemand zijn winkel plunderen, de eigenaar van de winkel heeft vaak een gezin, dus monden om eten te geven en misschien nog ouders om voor te zorgen. Vreselijk, bewust van… Ik denk zelf aan de kwetsbare groepen vaccineren in rap tempo en dan de boel weer langzaam gaan openen per 1 april binnen eigen land. Veel mensen gaan het mentaal en lichamelijk niet meer trekken anders. Ik zie reizen buiten eigen land nu als grootste corona verspreider. Er zijn mensen nodig die niet alleen gereedschap kunnen pakken uit de gereedschapskist maar er ook mee kunnen werken en problemen mee kunnen oplossen.