Eureka…

Ik heb de afgelopen dagen kilometers gelopen met vriendinnen, een per dag per wandeling en pret. Binnen stompen wij af en volgens mij nog meer mensen, zombie jeugd heb ik al als nieuw woord vernomen. Ik moet wel zeggen dat wij de leukste grappen en woordspelingen maken van alle in onze ogen domme dingen in het nieuws en om ons heen. Er gaat ook meestal een thermoskan met koffie mee en soms komt er nog iets van koek tevoorschijn bij het even zitten op een bankje. Het is ook goed om te vernemen hoe het in de echte wereld met mensen gaat. Ik heb ook nu weer zo’n periode dat ik mensen gewoon niets meer zeg, ook al vragen ze om mijn mening, totaal ander level zo voelt het dan. Het goede nieuws is dat ik per toeval een nieuw vriendje erbij heb gekregen. Ik ben gewoon in de verkeerde eeuw geboren want mijn nieuwe vriendje is Edgar Allan Poe en ik heb het boek Eureka gekocht en het voelt als een heel goed vriendje erbij. Ik heb hetzelfde met Franz Kafka en met iemand die dan wel in deze eeuw leefde, Stephen Hawking. Zijn er nou nog levende mensen die een beetje in hun buurt komen? Het gaat tegenwoordig meer om het geld erachter en de marketing en zucht. Heel misschien als ik ooit nog de gelegenheid krijg dan kan ik een keer naar Baltimore. En tot die tijd lekker blijven lezen, alle tijd voor nu er verder weinig te doen is in het leven qua andere hobby’s. Ik ben soms misselijk van het lezen, boek na boek. De ontspanningsboeken, de thrillers van Walter Lucius vond ik erg goed. En verder ben ik lekker op mijn eigen tempo bezig om mijn nieuwe levenspad vorm te gaan geven.