Van de sneeuw naar de zon…

Wat een verschil in februari, het ene weekend in de sneeuw en het andere weekend met 15 graden in de zon op het strand met heul veul mensen en pret. Het was alsof er geen corona meer was het afgelopen weekend! Ik heb even de oorlogsgraven bezocht in mijn nieuwe woonplaats en wat in de omgeving rond gefietst. Het ziet ernaar uit dat ik een nieuwe baan heb en ik ben daar erg blij mee. Ik kan weer wat bijleren en mensen blij maken en daar gaat het om en van mijn vrije tijd dan weer extra genieten. Ik vond het afgelopen zondag mooi om te zien, allemaal mensen die zaten te genieten in de zon! Ik heb een tijdje bij de boulevard zitten kijken naar de dure auto’s die voorbij kwamen, de oldtimers, de vader met kinderen in de bakfiets, de ouderen op de elektrische fietsen, echt alles kwam voorbij. Ik weet dat veul mensen er niet van houden maar ik genoot erg van de motoren. Ik hoor de shoppers van verre al aankomen en wat knalt het geluid dan mooi op de boulevard en pret. In heb geluiden waar ik niet tegen kan en andere geluiden zijn bij mij echt net prachtige muzieknummers, tja. Het heeft een naam volgens muzikale Jan in Zwolle. Ik hoor ook muziek in het geluid van de wind die waait tegen de metalen buizen bij het appartement, tja zo heeft ieder zijn eigenaardigheden. Ik mis mijn reismattie onderhand wel erg en onze uitjes, het is altijd zo gezellig. Nu hopen dat alles langzaam aan weer open gaat. Het slaat helemaal nergens op dat jongeren wel mensen op straat mogen aanspreken om een krantenabonnementen te verkopen en de winkel achter deze jongeren dicht moet blijven terwijl het daar gewoon goed ging met afstand houden en niet teveel mensen binnen. Ik kan trouwens erg genieten van mensen met hesjes aan met daarop gedrukt: afstand houden en anderhalve meter en het zelf niet doen, hilarisch. De humor ligt echt op straat. En zo hobbel ik wat in het rond en zorg nog voor mijn ouders en spreek weer wat mensen. De krokusjes staan in bloei en het voorjaar komt eraan, heerlijk.