Het is 3e stemdag…

Het is vandaag 3e stemdag. De ouderen en kwetsbaren mochten al per post stemmen of al twee dagen eerder in een stembureau. Mijn vader verkoos de meest simpele en begrijpbare weg en hij koos voor een leeg stembureau op 2e stemdag en pret. Ik heb trouwens erg veel pret gehad om de kieslijst want op de lijst van mijn kiesdistrict die door de brievenbus kwam stond geen Feestpartij en bij mijn vader wel en bij een vriendin ook in een ander kiesdistrict. De grappen hierover waren al een feestje op zich… iets met borrel nemen… Nou vandaag dus stemmen voor mensen die het willen want het is in Nederland geen verplichting. Ik ga wel stemmen en ik maak een draai naar de SP en mijn stem gaat naar Renske Leijten de nummer twee van de lijst. Deze vrouw heeft goed gewerkt de afgelopen tijd en de zorg blijft voor mij een belangrijk punt en vandaar nu een keer de SP. Mijn hoop voor de toekomst is nog steeds een ander kiessysteem met links, rechts en midden en tot die tijd speel ik gewoon vrolijk mee op deze feestelijke dag en pret. Nou we gaan het zien na vandaag, het gewone dagelijkse leven zal er niet heul anders door gaan worden. Mijn ouders worden niet opeens gezond en andere mensen om mij heen worden niet opeens beter en ik word niet opeens een robot zodat ik makkelijker mee kan in het nu, bewust van… Ik was van de week bij een scankassa en over een tijdje ga ik gewoon blieb blieb blieb praten tegen deze kassa’s. Ik snap ook niet dat zat deze kassa’s niet praten? Ze kunnen toch wel gezellig goedemorgen of goedemiddag zeggen? Het is vandaag 3e stemdag en geef deze kassa’s ook eens een stem! En gaat al het boventallige personeel mij nu helpen met het inpakken van de boodschappen? De stem van de klant is ook een stem. Genoeg op deze 3e stemdag, maak er een mooie dag van.