Knipoog naar de verkiezingsuitslag

Verkiezingsuitslag 2012

VVD 41
PvdA 38
SP 15
PVV 15
CDA 13
D66 12
ChristenUnie 5
GroenLinks 4
SGP 3
Partij vd Dieren 2
50PLUS 2

De echte analist had deze uitslag al een beetje kunnen voorspellen.

Ik weet nog goed dat met de verkiezingen van 2002 een vriendin van mij op Wouter Bos ging stemmen omdat hij zo’n lekker kontje had. Nu tien jaar later is er niet veel veranderd. Alhoewel ik mij wel afvraag of er vrouwen op de lippen van Samsom zijn gaan stemmen.

In mijn woonplaats heeft 45,7% VVD gestemd. Niet verwonderlijk, maar ook hier bereikten mij berichten dat veel mensen op onze (oud) burgemeester hebben gestemd die op de nummer 25 van de kieslijst van de VVD staat. Altijd leuk als je iemand kent om op hem of haar te gaan stemmen. Bij de volgende verkiezingen gewoon de hele set van GTST op de kieslijst en succes verzekerd.

Wie zal echt de inhoud van alle verkiezingspartijen hebben doorgenomen?

Gisteren kreeg ik reacties dat mensen emotioneel uit het stembureau kwamen. De hoop echt gevestigd op een betere politiek met oplossingen. Ook vanmorgen berichten van teleurgestelde mensen die op de kleinere partijen hadden gestemd. Voordeel als je op zo’n partij hebt gestemd is dat je in ieder geval kunt zeggen dat je iets anders denkt dan de gemiddelde Nederlander. Of is het verboden om van het bestaande pad af te wijken, nee toch?

Afijn, Nederland heeft gekozen en we gaan nu een radiostilte tegemoet zodat ze rustig kunnen gaan werken aan een nieuwe coalitie. Ik moest gelijk denken aan het stadionlied: het is stil aan de overkant. Laten we hopen dat de media ons blijven helpen door iets verder om de bocht te blijven kijken.

Blijf je bewust van je eigen inbreng in Nederland, dit kan geen partij voor je beslissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KzCcJF

Please type the text above: