Filosoferen op De Wallen in Amsterdam

Op een mooie zaterdagavond op De Wallen in Amsterdam. Ik ben hier samen met een goede vriend. Opvallend is dat je om je heen alleen maar Engels hoort. Zelfs wij worden op een terras in het Engels aangesproken.

We zitten op een terras tegenover een koffieshop. Buiten op de hoek van de koffieshop staat een dealer die in het Engels de mensen aanspreekt of ze wiet willen kopen. Tja, hoe leg je een toerist uit dat je een wietpas nodig hebt om binnen in de shop wiet te kunnen kopen? Al filosoferend vinden wij samen de invoering van de wietpas echt belachelijk. En laten we hopen dat er iemand bij zinnen gaat komen om dit onding voor eens en voor altijd naar de vuilnisbak te verwijzen. Je kunt ook te ver doorslaan met de regels. Wij voorzien een enorme overlast op straat als de invoering definitief een feit gaat worden. Soms kun je de dingen beter zo laten of iets anders bedenken.

Ook een winkel met sexartikelen moet verplicht om 22.00 uur sluiten. En wanneer komt het echte leven op De Wallen op gang? Juist, na 22.00 uur. Wij kunnen werkelijk niet bedenken wie er overlast heeft van een winkel die de hele nacht geopend is. Alles is gewoon netjes binnen in de winkel te koop! Vertrutting?

Nog even filosoferen over de prostituees. De Wallen vervangen door de zogenaamde grote sexclubs? Volgens een bezoeker van zo’n club in Nederland betaal je hiervoor 50 euro entree en kun je lekker eten en relaxen aan het zwembad. De dames die in deze club werkzaam zijn betalen ook 50 euro entree. Mocht je zin hebben dan kun je naar een kamertje met een van deze dames voor 75 euro per uur.  Ook bezoekt deze man af en toe een club over de grens in Duitsland. Volgens hem zijn deze clubs heel relaxed en ontspannen. Het voordeel is dat niemand je naar binnen ziet gaan zoals op De Wallen en je kunt rustig de dame van jouw keuze uitzoeken. Maar het gaat mij toch echt te ver om het hele gebied plat te gooien voor een paar van deze clubs. Soort Arena met skyboxjes? Nee, De Wallen horen bij Amsterdam.

We zijn het er wel over eens dat de vrouwenhandel en het kindermisbruik beter aangepakt moeten worden. Dus meer geld voor ons politieapparaat. Hier zou eerst eens goed beleid voor gemaakt moeten worden. Iemand ideeën hierover?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

y2cW

Please type the text above: