Dag 2021…

Het jaar van 2021 was voor mij het jaar van Dante Alighieri, dacht ik zo. Van de hel naar het paradijs, van het paradijs met de aanschouwing van iemands vagevuur de hel gezien te hebben en van die hel proberen weg te blijven en mijn eigen paradijs weer te maken, zo’n jaar voor mijn gevoel. Ik heb nog nooit zo’n jaar beleefd en voor mij hoeft zo’n jaar ook niet meer. De persoon van 2021 is geen enkele twijfel over, ikke zelf. Ik heb met mijn virtuele zwaardje de duivels verslagen en ben niet in de hel gevallen maar blijven staan in mijn eigen paradijs op eigen kracht. En mensen die het als een overdrijving zien van mij, jullie waren er niet bij en wees heul blij. Ik heb wel door gewoon mijzelf te blijven onbewust een paar steentjes weten te werpen en wat stroompjes een andere weg laten gaan. Het is wel zo dat als alles op rolletjes loopt, ik niets leer maar het afgelopen jaar was een beetje te veel leren… En dan in de laatste maand van het afgelopen jaar het overlijden van mijn moeder en bewust van dat haar overlijden ook een verandering teweeg bracht in mijn leven. Mijn broertje gaat mij nu helpen met mijn vader en mijn ex vriend zag ook het licht terug en is weer in mijn leven terug. Het is allemaal zo bijzonder dat vriendinnen zeggen dat er echt iets spiritueels moet zijn want anders kan het niet allemaal, tja. Het zou heel erg fijn zijn als ik in 2022 weer vaker kan schrijven… met pret… Er is natuurlijk wel een woord van dank naar mijn reismattie Dora toe en andere vriendinnen die altijd aan mijn zijde bleven en blijven staan, ook best bijzonder, bewust van… Ik heb ook veel andere goede mensen ontmoet het afgelopen jaar, bewust van… Het afgelopen jaar heeft mij wel mijn lichamelijke gezondheid gekost en ik ben op de weg terug, neem er de tijd voor. Ik ben dankbaar voor alles wat wel kan. Nou genoeg terug gekeken, vooruit. En voor 2022, ik hoop oprecht dat we terug kunnen naar de menselijkheid, dus mensen ontmoeten mensen en niet mensen ontmoeten corona en alle corona maatregelen. Het is er nu echt tijd voor. En goede mensen blijven nodig om met hun virtuele zwaardjes andere oplossingen voor alle andere problemen in ons land te gaan bedenken en uitvoeren, bewust van… De meeste ellende is nog lang niet over in eigen land en wereldwijd. Ik wens iedereen het allerbeste toe voor het jaar 2022!