Emigreren, qat en honden in opstand

Gisteren had ik het over 16 miljoen regels en ruim 16 miljoen inwoners in Nederland. Maar wie weet, gaan we weer terug naar 15 miljoen inwoners. Steeds meer mensen gaan bewust emigreren. Hier zijn dan ook weer de beurzen voor om het land van je dromen uit te zoeken. Onlangs zijn bekenden naar Zweden geëmigreerd. Gisteren sprak ik met iemand die met haar ouders bewust gaat emigreren naar Israël. De rest van de familie woont er al. Ze gaat naar Jeruzalem en ze was er pas geweest voor een oriëntatieweek. Op een brug bij het hotel stond een koffertje. Ze werd door een militair gesommeerd om op haar buik te gaan liggen, met haar handen over haar hoofd. Net als alle andere mensen. Na het sein veilig, hielp iedereen elkaar weer overeind en gingen ze weer door met de alledaagse dingen. Ik zou dan bewust in Nederland blijven.

Volgens haar kun je overal aan je einde komen en Jeruzalem zal ook weer wennen. Toch mooi al die positieve mensen. Ik kan mij wel voorstellen dat bij je familie wonen ook belangrijk is. En dan hoor ik toch ook wel geluiden om mij heen, van de ontzettende dure vliegtickets naar Israël. Misschien speelt dat ook mee om bewust te gaan emigreren. Dus om nou te zegen dat het emigreren alleen aan die 16 miljoen regeltjes ligt, is ook weer kort door de bocht.

Gisteren sprak ik ook nog even met iemand over Qat. Dit is een blaadje van de qatplant en je kunt er op kauwen. Het stimuleert en werkt opwekkend. Qatgebruikers en handelaren veroorzaakten jarenlang overlast op een industrieterrein in Uithoorn. Uithoorn was de qathoofdstad van Europa. Ik ben er zelf ook wel eens bewust gaan kijken, hilarisch was het. En de gemeente Uithoorn vond het allemaal prima. Bewoners uit een woonwijk die aan het industrieterrein grensden waren minder blij. Er werd soms ook gehandeld in hun straat. Politie bellen en die kwam dan een uur later en dan waren de handelaren alweer gevlogen. Pas nu qat op de opiumlijst staat en het verboden is, komt de rust weer wat terug in Uithoorn. Met als resultaat dat de qathandel zich nu door heel Nederland gaat afspelen. Qat wordt de nieuwe wiet, erg grappig. Nu gaan we met zijn allen weer jagen op de qat. Verbieden is makkelijk, oplossen is moeilijk. Dat al die jaren niemand eens heeft bedacht hoe het daar wel zou kunnen, is om van door het ijs te zakken.

Ook opvallend is dat er een landelijke actie gaande is voor de afschaffing van de hondenbelasting. De dappere strijders vinden dat deze hondenbelasting een oneerlijke belasting is die de gemeenten gebruiken om tekorten in te dekken. Belasting op huisdieren is onjuist en al helemaal op een soort huisdier. Discriminatie van de hond. Vreemd hoe mijn gedachten dan weer alle kanten opgaan bij zo’n bericht. De SGP gaat formeel de juridische belemmeringen voor vrouwen op haar kieslijsten opheffen. Maar handhaaft haar opvatting dat het regeerambt vrouwen niet past. Dus de SGP zou in deze zaak zomaar kunnen zeggen. We gaan de hondenbelasting opheffen maar handhaven de opvatting dat honden wel belasting moeten betalen. Gelukkig hebben we de Partij voor de Dieren nog met een vrouw aan het hoofd.

Ik zeg: bewust met alle honden naar de Dam toe! Woef! Alle honden op de Dam, sjalalalie sjalalala.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ClpWk

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>