De molentjes draaien

Ik kreeg een tip van iemand dat als je geen diploma’s hebt maar wel werkervaring, je een ervaringscertificaat kunt maken. Bijvoorbeeld als je in de bouw hebt gewerkt. Je zet hierop foto’s van door jou gemaakte bouwwerken en doet er een verslag bij. Je kunt dit door je werkgever laten ondertekenen. Of je hebt aan diverse vrijwilligersprojecten meegewerkt. Neem foto’s en maak verslagen. In de huidige maatschappij is er vooral behoefte aan vernieuwers. Het kan zijn dat je met jouw ervaringen toch een goede bijdrage kunt leveren aan een bedrijf. Geen diploma voor nodig! Gewoon doen en dan werken als een molenpaard!

Wist je dat trouwens 48 miljoen Amerikanen voedselbonnen hebben. Gewoon niet voor te stellen en dat zegt wel heel veel over hoe de situatie daar is. Van de week was ik weer bij de voedselbank om voedselpakketten te verstrekken aan de mensen. Er komen steeds meer mensen bij. Ook om te huilen zijn de verhalen van de mensen over hoeveel tijd het je kost om in de schuldsanering te komen! Zo verlies je al een half jaar tijd voordat je eens kunt beginnen met de afbetaling van je schulden! Aan het invullen van alle papieren heb je zowaar een dagtaak. En dan weer wachten en wachten tot dingen goedgekeurd worden en terugkomen. Er is een mooi gezegde: ambtelijke molens malen langzaam. Ik verneem van de mensen, dat het in de ambtelijke hoek inderdaad het langzaamst gaat. Hoe komt dat toch? Ik krijg zelf ook veel vragen binnen en ik heb al gemerkt dat mailen naar een ambtelijk apparaat geen enkele zin heeft. Je krijgt zelfs geen antwoord terug. Ambtelijke molens draaien dus soms ook helemaal niet…

En dan nog even over de ‘fantastische’ plannen voor de bouw, draaien als een molen. Wie gaat er eens uit de tredmolen lopen? De betonmolentjes in de bouw draaien bijna niet meer en er komt een tijd dat ze echt stil komen te staan. Over een half jaar kunnen we weer een goed plan gaan bedenken want dan zijn de huidige maatregelen alweer uitgewerkt, voor zover ze al gaan werken.

De molentjes waar Nederland zo om bekend staat, draaien heel langzaam. Maar de wieken staan gelukkig nog niet stil!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2Csq8t

Please type the text above: