D&D = Domino en Dakloos

Kun je wel Domino spelen? Dan mag je blijven! Ik was vrijdagavond op bezoek bij een van de opvangplekken van het Leger des Heils in Amsterdam. Ik mocht hamburgers op de borden doen bij het uitdelen van het eten. Gelukkig vroeg niemand of ze van paardenvlees waren. En als je honger hebt dan eet je alles, toch? Na het eten Domino zitten spelen met de mannen en vrouwen en gelukkig vaak gewonnen.

Het Leger des Heils is een internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk. Zijn boodschap is gebaseerd op de Bijbel. Zijn dienstverlening wordt gestimuleerd door de liefde tot God. Zijn opdracht is het Evangelie van Jezus Christus te prediken en in Zijn naam menselijk nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie. Dat je het even weet.

Waar ik was, daar komen zorgmijders, psychiatrische en gedragsgestoorde daklozen, verslaafden, elders geschorsten en daklozen die gemotiveerd zijn om te werken aan maatschappelijk herstel.

Een van de medewerkers sprak de mooie woorden:”je moet de mens zien als een diamant waar stof op zit, je blaast de stof eraf en dan gaat de diamant weer schitteren.” De mensen die er werken doen heel goed werk. En je moet een partijtje stevig in je schoenen staan om daar te werken, je maakt van alles mee.

Het is net als bij de voedselbank, over het algemeen kiest niemand ervoor om dakloos te zijn. Bewuste uitzonderingen daar gelaten. Iedereen die daar zit heeft zijn eigen levensverhaal en probeert heel hard om uit het dal omhoog te klimmen.

Het is een wereld op zich, aan de onderste rand van de samenleving. Het is wel eens goed om bij stil te staan dat er zoveel daklozen zijn. En zeg nooit dat het jezelf niet kan overkomen.

Deze groep voelt het ook als het financieel slecht gaat in ons landje. De meest kwetsbaren in onze samenleving.

Het wordt tijd dat de Dominosteentjes bewust de goede kant op gaan vallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

q99XRt

Please type the text above: