Verzoekjes

Wil je hier ook eens over schrijven? Een viertal vragen/opmerkingen van mensen.

*Aan ouders of verzorgers: wil je alsjeblieft aan je kind vertellen dat zeep niet perse uit een pompje hoeft te komen! Dat er ook nog mensen bestaan die een stukje zeep gebruiken om de handen mee te wassen! Je neemt zo’n stukje zeep tussen je handen en wrijft dat stukje zeep heen en weer, met je handen onder de kraan. Hierdoor ontstaat sop en dit wast je handen net zo schoon als de zeep uit zo’n pompje.

*De A2 begon na de oorlog als rijksweg met een rijbaan. En dit werden er steeds meer en meer. Nu hebben we op een stuk snelweg zelfs 2×5 banen! En dan is 120 km rijden algauw niet meer voldoende. We willen 130 km en over een jaar misschien wel 140 km rijden. We zouden ook kunnen denken: vroeger stonden we op dat stuk weg altijd in de file en nu kunnen we bijna altijd doorrijden.

*Oudere mensen oordelen nogal snel over de jongeren. Nu valt het mij op, dat juist het jongere winkelpersoneel super vriendelijk is! De oudjes zouden daar nog wat van kunnen leren. Ook als je in de winkel iets vraagt, dan loopt het jonge personeelslid behulpzaam mee. Misschien is het ook baanbehoud, maar het is zeker opvallend!

*Een begeleidster die iemand Nederlandse les geeft voor de inburgering was met haar cliƫnte naar de markt gegaan. Het viel haar op dat er weinig geduld is voor mensen die de Nederlandse taal niet goed spreken. Het is juist al een drempel om over te gaan, om in het openbaar je geleerde Nederlands in de praktijk te gaan brengen. Dus heb soms een beetje geduld als iemand zich in het Nederlands verstaanbaar probeert te maken.

Fijne dag!

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

fXnynH

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>