Nieuws moe

Steeds meer gaat het gesprek van vandaag de dag over nieuws. Nederland begint zich steeds meer te verbazen omdat wat ze zien op straat en in hun omgeving, niet meer overeenkomt met het nieuws op de televisie en in de kranten. Ik vernam van een iemand dat zij alle nieuwsapps van haar toestel heeft gedaan omdat ze het zat was. En een ander iemand heeft Facebook bewust aan de kant gegooid en is weer begonnen met mensen op te bellen en live langs te gaan bij mensen. Ik betrap mezelf er inderdaad op dat ik mij wezenloos schrik als de telefoon gaat, wie belt er nog in deze tijd? Ook was ik vandaag bij iemand, die niet meer naar de journaals op de televisie kijkt omdat het alleen maar over corruptie en schieten gaat.

Op zich zou het niet zo verkeerd zijn, als er een bewust informatie kanaal komt op de televisie die het werkelijke leven belicht. Ik verneem ook van mensen dat ze veel naar BelgiĆ« kijken, want daar durven ze net even meer uit te zenden. In de laatste wanhoop om de mensen weer voor de buis te krijgen, worden oude programma’s weer in een nieuw jasje gestoken en uitgezonden. Maar Toppop van toen, haalt het bij lange na niet bij Toppop van vroeger. Zo komt ook Nederland Muziekland terug en de Veronica Drive-In Show gaat ook weer door het land toeren. Ik denk dat Nederland meer behoefte heeft aan mensen met hart voor de muziek, televisie en het nieuws. En dan onderaan de ladder beginnen en opklimmen en vooral jezelf blijven, alleen dan sluit Nederland je in de armen. En goed luisteren en hoor en wederhoor toepassen, daar kom je ook een heel eind mee.

De omwenteling in medialand is volop gaande. Maar als je het eerlijk bekijkt, we hadden toch ook teveel van alles? Moet je voor de grap eens kijken in een boekenwinkel. Een lange muur van tijdschriften, dus welke moet je kiezen? En ze zijn best wel aan de prijs, dus je maakt een bewuste keuze. Hetzelfde verhaal gaat op voor de kranten. Op het internet, ben ik er best wel voor dat elke journalist een eigen betaalpagina opzet. Weet je zeker dat je de dingen leest die jij wilt. Het is dat ik snel kan lezen en in de winkel soms snel de artikelen van mijn favoriete journalisten in de weekbladen lees = gratis. Voor de rest van de meuk in de tijdschriften ga ik echt niet betalen.

Is internet de toekomst? Het heeft absoluut goede kanten en verbind de mensen over de hele wereld met elkaar. Maar het lijkt wel alsof niemand meer verder kijkt dan het computerscherm en het telefoonscherm. En dat is toch ook weer niet de bedoeling? Zijn we nu lekker bezig om alles te zuiveren in Nederland en oude verhalen op te duiken en kunnen we dit over 10 jaar dus weer doen omdat niemand meer verder dan zijn schermpje kijkt. Niet alles is via de computer te vinden, praten blijft mensenwerk.

En stel je voor dat de natuur beslist dat er iets gebeurd en je telefoon, internet en kabel het niet meer doen? 80% van de wereldbewoners zou gelijk in paniek raken! Nou, daar ga ik morgen maar eens fijn over door.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

SDO8Sj

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>