Schuimbad met bubbels

Voor de mensen die nog naar het nieuws kijken, er waren weer eens nieuwe cijfertjes gisteren. Negatieve cijfers en iedereen schoot in de stress. Een beetje van: nu mag het want de cijfers zijn er, hoera!  De werkeloosheid is sinds het begin van de jaren 80 nog niet zo hoog geweest. Ik sprak laatst met iemand die de jaren 70 en 80 heeft meegemaakt. Volgens hem was het toen ook een slechte tijd maar was er nog een vooruitzicht op een betere tijd. De heuvels en de dalen in de economische grafieken. Het verschil tussen deze tijd en de jaren 80 is, dat er nu geen goed vooruitzicht is. Wijze woorden zonder bubbels.

De beurs had voor het eerst sinds lange tijd even geen stijgers. Eindelijk een reëel beeld van de werkelijkheid. Graag nog even wachten met helemaal in elkaar storten want mijn voorspelling is maart 2013. Laten we hopen dat ik ernaast zit. Misschien besluit de Fed om toch weer door te gaan met het stimuleringsprogramma. Doorleven in de bubbels, blub blub.

Het consumentenvertrouwen is weg, maar je zou ook kunnen zeggen dat iedereen bewuster aan het leven is. Wat je niet hebt kun je ook niet uitgeven. Even een stapje terug en hopen op betere tijden. Betere tijden die voorlopig niet komen en zeker niet met de plannen van dit kabinet. De omwenteling, blub.

Is er ook nog goed nieuws om ons op de been te houden? Natuurlijk, we zijn weer vriendjes met Indonesië, een deel van Nederland is aan het skiën in de bergen, vrouwen lopen op de Huishoudbeurs en de zon schijnt buiten. Ik zie foto’s voorbij komen van ouders die met hun kinderen bewuste uitstapjes aan het maken zijn, naar de kaasboerderij, hoe leuk!

Een groot schuimbad met bubbels waar we in zitten, blub.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

bmUAL

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>