Spontane reacties op reacties

Reactie: Ingrid, wie zegt dat de tijd van overdadige welvaart ├╝berhaupt terugkomt dan? En zo ja, zou dat goed zijn? Overdaad betekent vooral dat we de aarde sneller opgebruiken.

Een reactie van gisteren op mijn weblog. Ingrid “de altijd positieve doom denker” haar eigen mening is, dat de overdadige welvaart zoals wij deze nu kennen voorlopig niet meer terug komt. Het zal welvaart in een andere vorm zijn, die veel meer gaat over gelukkig zijn met wat je hebt en het omkijken naar andere mensen. Ik zelf vind het niet erg als de huidige overdadige welvaart verdwijnt. Het zou wat mij betreft een combinatie van dingen kunnen worden. Waar ik mij het meest zorgen over maak is de tijd die dit alles kost, de omwenteling. En dat veel mensen angstig zijn om goede besluiten te nemen en niet naar elkaar luisteren. Hij weet niet hoe, zij weet niet hoe, wij weten niet hoe, dat gevoel. De aarde zegt al heel duidelijk tegen ons: HO! En gaan wij daar iets aan doen of niet? Verder ben ik van mening dat je met positief denken en flexibiliteit een eind gaat komen. Nederland heeft mensen met moed nodig en geen angsthaasjes.

Op mijn persoonlijke Facebook pagina kreeg ik ook een reactie binnen, die ik dan ook maar even meeneem in mijn verhaal. (Ik ben er nu toch…)

Reactie: Ingrid, ik ben bijna een beetje jaloers op de manier waarop je bewust voor jezelf kiest in die zin dat je gewoon bent gaan doen wat je graag wilt doen en daarmee de samenleving helpt! Succes met alles!!

Mijn leven van nu is zo onzeker en flexibel als het maar kan. Ik heb al mijn zekerheden vorig jaar bewust opgezegd om te gaan doen wat ik leuk vind. Maar ook al zou ik op straat moeten leven om dit te doen, dan zou ik het nog doen. Volg je hart en gebruik je verstand en doe wat je wilt doen. Ik zit overal en nergens en praat met iedereen, ik leer van korte cursusjes, lezen en lezingen. Een opleiding volgen doe ik nog niet, omdat ik tijdens mijn vorige opleiding het vertrouwen in de manier van lesgeven totaal verloren ben. Als volwassen klas hebben we moeten knokken voor wat we waard waren om ons diploma te behalen. Ik zie geen bergen meer en als ze er zijn dan beklim ik ze, laatst nog over een schutting geklommen, ha ha! Vallen en opstaan en leren. Nee heb ik en ja komt soms verrassend op mijn pad.

Je kunt het verleden niet over doen maar wel strijden voor een betere toekomst. Ik doe dit niet alleen, want ik zie steeds meer mensen om mij heen die allemaal bezig zijn om het tij te keren. Ik ben niet tegen rijk, ik ben niet tegen arm, ik ben niet tegen midden. De manier waarop we samen de boel bewust goed kunnen dragen, dat is belangrijk. De perfecte mens bestaat niet, maar iedereen is uniek. Het gevoel van vrijheid is bewust zo belangrijk!

Fijne zaterdag!